Pred Zmaji novo gostovanje, tokrat v Carigradu

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo ob 18.15 v Carigradu z obračunom šestega kola Evropskega pokala proti Darušafaki odprli drugo polovico skupinskega dela evropske sezone.

Cedevita Olimpija je pred novo težko nalogo. Niz gostujočih tekem bodo v sredo ob 18.15 po slovenskem času nadaljevali v Carigradu, kjer se bodo na dvoboju šestega kola 7Days EuroCupa pomerili z Darušafako, in skušali zabeležiti prvo evropsko zmago v tej sezoni. Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Šport TV 1.

Turška Darušafaka ima po petih odigranih tekmah na svojem računu tri zmage in dva poraza. Zadnjega so turški košarkarji doživeli prav v petem kolu proti Unicsu iz Kazana, ki je v Volkswagen Areni slavil tesno zmago z 79:77. Eno izmed zmag so košarkarji Darušafake zabeležili tudi proti Cedeviti Olimpiji, v Stožicah je bilo 2. oktobra 79:73 za goste iz Carigrada. Najboljši strelec v vrstah Darušafake je bil takrat Bonzie Colson, ki je dosegel 16 točk in zbral še osem skokov, prav ameriški košarkar, ki v tej sezoni v povprečju dosega 13,2 točki in 6,2 skoka, pa skupaj z Jonathanom Hamiltonom, ki v povprečju beleži 11,8 točke in 9,2 skoka, velja za najbolj učinkovitega košarkarja turškega moštva.

Ljubljanski Zmaji so pred začetkom druge polovice skupinskega v nezavidljivem položaju, saj na uvodnih petih tekmah niso uspeli zabeležiti zmage, preboj med najboljših 16 moštev Evropskega pokala pa je z vsakim porazom bolj oddaljen. Minuli teden so Ljubljančani v Badaloni visoko izgubili proti Joventutu (81:101), slabo popotnico za sredino tekmo pa imajo izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca tudi iz petega kola Lige ABA, ko so na gostovanju v Baru proti Mornarju klonili s 70:77.

Če želijo košarkarji Cedevite Olimpije ohraniti upanje za preboj v drugi del 7Days EuroCupa, v sredo v Turčiji nujno potrebujejo zmago, saj za četrtim mestom v skupini, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje, pred začetkom šestega kola zaostajajo za tri zmage. Na četrtem mestu je trenutno Germani Brescia, ki v Stožice prihaja v torek, 19. novembra.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Vsaka tekma v 7Days EuroCupu je za nas pomembna, sploh, če imamo v mislih dejstvo, da imamo tudi v tem tekmovanju neka pričakovanja. Brez oziranja na dosedanje poraze, moramo obračun z Darušafako vzeti resno, in prikazati boljšo predstavo, kot na zadnjih dveh tekmah. Na dvoboju z Mornarjem v Baru smo znova neko obdobje odigrali zelo dobro, nato pa je zopet sledil padec v igri. To moramo vsekakor popraviti. Darušafaka bo v sredo na domačem parketu zagotovo zelo motivirana, saj je tekma za turške košarkarje pomembna v boju za uvrstitev v drugi del tekmovanja. Tudi nam je tekma pomembna, enostavno zato, da ostanemo pri življenju v Evropskem pokalu. Motiv pred tekmo zagotovo ne bo pod vprašajem, bolj bo pomembna kvaliteta tega, kar bomo pokazali na parketu, a fantom in celotni ekipi povsem zaupam.«

Marko Simonović, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je težka tekma. Darušafaka je kvalitetna ekipa in v tej sezoni igra odlično, predvsem na domačem parketu. Igro, ki jo na večini tekem kažemo v prvem polčasu, moramo prenesti na večje število minut, natančneje tudi na drugi polčas. Kontinuiteto moramo držati tekom celotnih obračunov z našimi tekmeci, rezultat pa bo nato prišel sam od sebe. Vidi se, da imamo znotraj moštva kvaliteto, s katero lahko igramo dobro, toda enostavno se v drugem polčasu zaradi pomanjkanja izkušenj in tudi neuigranosti, preprosto ustavimo. Vseh 40 minut moramo odigrati maksimalno osredotočeno in verjamem, da bo na koncu tudi rezultat dober.«


7DAYS EUROCUP, 6. KOLO

Volkswagen Arena (Carigrad, Turčija), sreda, 6. november, ob 20.15 (18.15 SLO):
DARUŠAFAKA TEKFEN – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1)

LESTVICA:

#

Ekipa

Tekme

Zmage

Porazi

Točke

1.

Unics Kazan

5

4

1

9

2.

Darussafaka Tekfen Istanbul

5

3

2

8

3.

Joventut Badalona

5

3

2

8

4.

Germani Brescia Leonessa

5

3

2

8

5.

Nanterre 92

5

2

3

7

6.

Cedevita Olimpija

5

0

5

5