Priprava na tekmo: Cedevita Olimpija – Darušafaka

Moštvo Cedevite Olimpije bo v sredo ob 19.30 odprlo novo tekmovalno sezono še na domačem parketu. V ljubljanske Stožice v prvem kolu 7Days EuroCupa prihaja turška Darušafaka.

Pred tekmo:

V Stožicah se nam v sredo obeta pravi košarkarski spektakel, saj se bo Cedevita Olimpija prvič predstavila svojim domačim navijačem na uradni tekmi. V goste pa v Ljubljano prihajajo nekdanji prvaki 7Days EuroCupa in ekipa, ki je v minuli sezoni sodelovala v elitni Evroligi, Darušafaka. Z mešanico izkušenih igralcev, ki so se na Superpokalu Lige ABA predstavili v zelo dobri izvedbi, imajo košarkarji ljubljanskega kluba zelo dobro priložnost, da prav proti Turkom na prvi tekmi nove sezone vpišejo tudi prvo zmago, ki bi zagotovo razveselila vse domače navijače.

Ključ do zmage:

Prva tekma v kateremkoli tekmovanju je vsekakor najbolj zahtevna v novi sezoni. Enako bo veljalo tudi za sredin obračun v Stožicah, ko bo turška ekipa skušala preprečiti dober uvod Zmajev v tekmovanje v Evropskem pokalu.

Tu se bo glavni trener Slaven Rimac zagotovo lahko zanesel na vse igralce, ki že imajo izkušnje z igranjem na najvišjem evropskem nivoju, s svojimi izkušnjami pa bodo lahko pripomogli k zmagi na stoženskem parketu.

Eden izmed teh igralcev je tudi Marko Simonović, ki se zaveda pomembnosti sredine tekme.

»Smo moštvo, sestavljeno iz mladih in izkušenih igralcev, ki že vrsto let igrajo na najvišji ravni, zato menim, da imamo veliko potenciala. Toda potrebujemo čas, da se uigramo. Pripričan pa sem, da se bomo kmalu ujeli in zaigrali tako, kot moramo,« je pred obračunom z Darušafako povedal Simonović, Edo Murić, ki je v minuli sezoni tako, kot Simonović, nastopal v Evropskem pokalu, pa je dodal: »Težimo k dobri igri v obrambi in hitri v napadu. Zadovoljni smo z našimi nastopi na Superpokalu Lige ABA. Seveda smo želeli osvojiti naslov prvaka tega uvodnega turnirja, ampak z mislimi smo že pri Darušafaki. Upam, da bomo Stožice v sredo čim bolj napolnjene. Že zelo dolgo časa čakam te uradne tekme in metuljčke v trebuhu, ko enostavno veš, da moraš zabeležiti zmago. Zdaj gre za res. Vemo, kaj lahko v sredo pričakujemo, in upam, da bomo lahko izpolnili vse naloge, ki jih bo trener zahteval od nas.«

Obračun ključnih igralcev:

Zagotovo je pred začetkom tekem Evropskega pokala potrebno izpostaviti Ryana Boatrighta, ki skozi celotno pripravljalno obdobje dviguje raven svoje igre. Najprej je zablestel na pripravljalnem turnirju v Sarajevu, nato pa se je dokazal še v Zagrebu, in bil prav na vseh tekmah eden izmed ključnih igralcev Cedevite Olimpije.

Nasproti mu bo stal Dogus Ozdermiroglu. Slednji je sicer od Boatrighta višji za deset centimetrov, a z zelo dobro koordinacijo nog, lahko Ozdermiroglu brez težav parira vsem, ki jih krije v obrambi. Tu pa bosta mogla v ospredje znova stopiti Jaka Blažič in Codi Miller-McIntyre, ki lahko skupaj s pomočjo Filipa Krušlina in Mirka Mulalića, prerešetata tekmečevo mrežico.


Tekmovanje: 7Days EuroCup (1. kolo)
Dan: Sreda, 2. oktober 2019
Začetek tekme: 19.30
Sodniki: Petri Mantyla, Aare Halliko, Clemens Fritz
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: www.shop.olimpija.com / Bencinski servisi Petrol / Prodajna mesta Moje karte
Prenos tekme: Šport TV 1
Radio: Val 202

Video