Priprava na tekmo: Cedevita Olimpija – Germani Brescia

Cedevito Olimpijo v torek ob 18.30 v Stožicah čaka izjemno pomemben obračun 7Days EuroCupa z Germani Brescio.

Pred tekmo:

V torkov obračun z Germani Brescio košarkarji Cedevite Olimpije vstopajo na krilih štirih zaporednih zmag, a vsi v Zmajevem gnezdu se zavedajo, da je prav osmo kolo 7Days EuroCupa prinaša najpomembnejšo tekmo dosedanjega dela sezone. Prav obračun z Italijani bo namreč najverjetneje odločal o tem, ali bodo ljubljanski košarkarji še podaljšali upanje na preboj v drugi del Evropskega pokala, ali pa bo njihova evropska sezona predčasno zaključena. Germani Brescia je namreč pred začetkom novega kola na četrtem mestu lestvice skupine C, to pa je hkrati zadnje mesto, ki še vodi v drugi del tekmovanja.

Ob dejstvu, da so košarkarji Cedevite Olimpije v prvi polovici prvega dela 7Days EuroCupa praktično vse tekme izgubili po tem, ko so imeli vse vajeti igre v svojih rokah, bo torkova tekma v stoženski lepotici obračun za biti ali ne biti na evropski košarkarski sceni v sezoni 2018/19.

Medsebojne tekme v sezoni 2019/20:

Tretje kolo Evropskega pokala se v Brescii na žalost ni odvilo po načrtih košarkarjev Cedevite Olimpije, ki so sredi druge četrtine še vodili s 40:27, po košu Maika Zirbesa pa celo s 43:29, pred začetkom drugega polčasa pa je semafor v dvorani kazal 46:39 v korist ljubljanskih Zmajev. V zaključku srečanja so bili bolj zbrani domačini, ki so se na koncu veselili zmage z 78:71.

Najboljši strelec zeleno-oranžnega moštva je bil Codi Miller-McIntyre z 21 točkami, Jaka Blažič pa se je ustavil pri 18 točkah. Omeniti velja še deset točk Mikaela Hopkinsa, devet točk Ryana Boatrighta in sedem točk ter devet skokov Marka Simonovića. Pri domačem moštvu je DeAndre Lansdowne dosegel 16 točk, Awudu Abass pa se je ustavil pri 15 točkah.

Ključ do zmage:

Jedro moštva Germani Brescia je skupaj že vrsto let, posledično pa se košarkarji med seboj izvrstno poznajo, vsak pa ve, kaj so njegove naloge. Po začetnem spoznavanju, je Cedevita Olimpija na zadnjih štirih tekmah končno ujela pravi ritem, Zmaji pa kažejo obraz, ki so ga vsi od njih tudi pričakovali.

Obračun ključnih igralcev:

Znova se nam obeta prava poslastica na branilskih položajih, saj si bosta nasproti stala Codi Miller-McIntyre in DeAndre Lansdowne. Slednji sicer v Evropskem pokalu v povprečju dosega 11,1 točko na obračun, in je s tem najboljši strelec svojega moštva, enako pa velja za Millerja-McIntyreja, ki beleži 15,3 točke na tekmo. Kdorkoli od teh dveh igralcev bo na igrišču vzpostavil pravi ritem igre, bo na koncu skoraj zagotovo tudi odločil torkov obračun.

STATISTIČNA PRIMERJAVA (7Days EuroCup; 2019/20)

CEDEVITA OLIMPIJA

 

GERMANI BRESCIA

76,6

Točke

69,7

34,6

Skoki

35,1

14,4

Podaje

16,4

PZZZZ

Zadnjih pet tekem

PZZZP

Codi Miller-McIntyre (15,3)

Najboljši strelec

DeAndre Lansdowne (11,1)

Codi Miller-McIntyre (4,7)

Najboljši skakalec

Awudu Abass (5,0)

Codi Miller-McIntyre (4,4)

Najboljši podajalec

Luca Vitali (5,1)


Tekmovanje: 7Days EuroCup (8. kolo)
Dan: Torek, 19. november 2019
Začetek tekme: 18.30
Sodniki: Daniel Hierrezuelo, Gytis Vilius, Artem Lavrukhin
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija) / bencinski servisi Petrol / prodajna mesta Moje karte
Prenos tekme: Šport TV 1
Radio: Val 202

Video