Novica
14.04.2021

Tri stvari pred tekmo: Crvena zvezda mts – Cedevita Olimpija

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je prvi od dveh zaporednih obračunov z beograjsko Crveno zvezdo mts. Ljubljančani bodo v beograjskem ‘Pionirju’ na parket v sredo stopili ob 18.00, neposredni televizijski prenos pa bo možno spremljati na Arena Sport 1. CRVENA ZVEZDA NEVARNA NA VSEH POLOŽAJIH »Crvena zvezda ima širok nabor igralcev, nenazadnje gre za evroligaško ekipo. … Continued

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je prvi od dveh zaporednih obračunov z beograjsko Crveno zvezdo mts. Ljubljančani bodo v beograjskem ‘Pionirju’ na parket v sredo stopili ob 18.00, neposredni televizijski prenos pa bo možno spremljati na Arena Sport 1.

CRVENA ZVEZDA NEVARNA NA VSEH POLOŽAJIH

»Crvena zvezda ima širok nabor igralcev, nenazadnje gre za evroligaško ekipo. V tej sezoni smo lahko v dresu ekipe iz Beograda spremljali kar lepo število igralcev. Zagotovo so nosilci igre tuji košarkarji, na čelu z Coreyjem Waldenom in Jordanom Loydom, ki igrata odlično, enako pa velja za vse domače košarkarje. Ne smeš se osredotočati le na nekaj igralcev, poskrbeti moraš za to, da v obrambi igraš kot ekipa, in poskrbiš za vse igralce.«

To je pred začetkom sredine tekme povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac. In še kako prav ima. Prav Walden in Loyd sta bila tudi na zadnjem obračunu Crvene zvezde mts z Igokeo v legendarnem ‘Pionirju’ nosilca igre rdeče-belih. Loyd je dosegel 18 točk, Walden pa je 16 točkam dodal pet skokov. Oba sta najbolj učinkovita košarkarja Zvezde v tej sezoni Lige ABA, sledi pa jima Dejan Davidovac, ki v povprečju dosega 8,1 točke in 4,2 skoke na tekmo. Ne smemo pa pozabiti niti na Marka Simonovića, nekdanjega košarkarja Cedevite Olimpije, ki lahko s svojimi izkušnjami tehtnico pretehta na stran Beograjčanov.

Dejstvo pa je, da ima ogromno orožij tudi Cedevita Olimpija. Pri tem imamo v mislih najbolj učinkovitega košarkarja Zmajev v tej sezoni, Jako Blažiča, pa Kendricka Perryja, Riona Browna in Jarroda Jonesa, ki so v Baru prikazali odlično predstavo. Svoj delež bosta z borbeno igro zagotovo dodala tudi Edo Murić in Mikael Hopkins, Luka Rupnik pa je ob vstopu v igro s klopi dokazal, da lahko brez težav poživi moštvo, ko je to najbolj potrebno.

ŠE BREZ MEDSEBOJNEGA OBRAČUNA SEZONI 2020/21

Zanimivo dejstvo je, da se bosta Cedevita Olimpija in Crvena zvezda mts v sredo pomerili prvič v tekmovalni sezoni 2020/21. Večkrat so bili namreč medsebojni obračuni prestavljeni na račun okužb v taboru Beograjčanov, v sredo pa se bosta ekipi, ravno v sklepnem delu rednega dela sezone, prvič pomerili med seboj v neposrednem boju za mesto v končnici. Zmaji so gromozanski korak proti uvrstitvi med najboljše štiri ekipe rednega dela napravili z nedeljsko zmago v Baru, le nekaj ur pred tem pa je Zvezda v Beogradu premagala Igokeo.

V kolikor bi se gledalo odstotek zmag in porazov v dosedanjem delu sezone, bi bila Crvena zvezda trenutno na drugem mestu lestvice, Cedevita Olimpija pa na četrtem. Če bi bilo danes rednega dela konec, bi to pomenilo, da bi se Zmaji v polfinalu srečali z Budućnostjo VOLI, ki si je svoje mesto v končnici že zagotovila, Zvezda pa bi se udarila z Igokeo.

JAKA BLAŽIČ PROTI JORDANU LOYDU

Na parketu Športne dvorane Aleksandra Nikolića bomo lahko spremljali tudi neposredni boj dveh izmed najbolj učinkovitih košarkarjev v sezoni 2020/21 v Ligi ABA. Jaka Blažič v povprečju dosega 17,5 točke na tekmo, Jordan Loyd pa 15,2 točki na tekmo. Ob tem kapetan Cedevite Olimpije in nekdanji igralec beograjskega kluba beleži še 4,3 skoke in 3,3 asistence, s tem pa je eden od najbolj učinkovitih igralcev v regionalnem tekmovanju.

Oči košarkarskih navdušencev v Sloveniji in Srbiji bodo tako usmerjene v ta neposredni obračun dveh igralcev, ki lahko, s svojim prispevkom, svojemu moštvu prinesete zmago. Kar nekoliko škoda je, da smo na obračun med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo mts čakali vse do aprila, a končno je pred nami tekma, ki lahko Zmajem prinese ogromno.

Tekmovanje: Liga ABA, 11. kolo
Datum: 13. april 2021
Ura: 18.00
Lokacija: Beograd, Srbija
Dvorana: Športna dvorana Aleksandar Nikolić
TV prenos: Arena Sport  1
Medsebojna srečanja v sezoni 2020/21 (Liga ABA): /
Medsebojna srečanja v sezoni 2019/20: 2 (Arena Stožice – 75:64; ŠD Aleksandar Nikolić – 88:73)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji