Priprava na tekmo: Igokea – Cedevita Olimpija

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v soboto ob 20.00 na obračunu tretjega kola Lige ABA udarilo z Igokeo in skušalo prekiniti negativni niz gostovanj pri moštvu iz Laktašev.

Pred tekmo:

Cedevita Olimpija bo v tretjem kolu Lige ABA lovila še tretjo zaporedno zmago v regionalnem tekmovanju v tej sezoni. Po zmagah proti Megi Bemax in Ciboni bi bil uspeh nad Igokeo v Laktaših odličen obliž na rane po sredinem porazu na gostovanju pri Germani Brescii (71:78). Zmaji so iz svojih rok spustili prednost 14 točk iz prvega polčasa, v drugem polčasu pa nato padli v igri, in Italijanom dovolili, da v zaključku tekme strejo vse upe na preobrat.

Na drugi strani bo stala Igokea, ki v Laktaših proti Cedeviti Olimpiji še ni izgubila. V minuli sezoni so se Ljubljančani na obračunu brez obramb dobro zoperstavili moštvu iz Bosne in Hercegovine, a na koncu klonili s 105:115. Obenem so bili košarkarji Igokee zelo blizu presenečenju proti beograjskemu Partizanu NIS v prvem kolu, v drugem pa so nato po pravi paradi zadetih metov za tri točke klonili proti Mornarju iz Bara.

Ključ do zmage:

Ljubljanskemu moštvu se pozna, da košarkarji še niso povsem uigrani, kar lahko zagotovo prištejemo k dejstvu, da je ekipa praktično nova. Pred izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca je še veliko dela, da dober začetek tekem, prenesejo na celotnih 40 minut dvobojev s svojimi tekmeci.

Praktično na vsaki tekmi v novi sezoni se je namreč zgodilo, da so Zmaji tekmo odlično začeli, nato pa padli v svoji igri, in tekmecem dopustili, da se približajo ali pa po preobratu celo pridejo do zmage. Enako se je zgodilo v sredo v Brescii, v Ligi ABA pa do tega, k sreči, še ni prišlo. Cedevita Olimpija ima tako po dveh odigranih tekmah na regionalni sceni popoln izkupiček zmag, v soboto pa bodo skušali zabeležiti še tretjo zaporedno.

Obračun ključnih igralcev:

Visoki košarkarji Cedevite Olimpije bodo imeli zahtevno nalogo v soboto, saj bodo skušali ustaviti Oliverja Stevića. Slednji je po dveh kolih Lige ABA med najbolj učinkovitimi igralci tekmovanja, proti Mornarju iz Bara pa je v statistiko vpisal 15 točk in šest skokov. Z njim se bodo največ ukvarjali Andrija Stipanović, ki se je v novem moštvu Cedevite Olimpije znašel zelo dobro, Maik Zirbes, ki se zaenkrat še lovi, pomagal pa jima bo tudi Mikael Hopkins, ki je na dvoboju z Germani Brescio prikazal zelo dobro predstavo.

STATISTIČNA PRIMERJAVA (LIGA ABA; 2019/20)

IGOKEA

 

CEDEVITA OLIMPIJA

75,5

Točke

83,0

32,0

Skoki

40,5

19,0

Podaje

19,5

Rashad Vaughn (17,5)

Najboljši strelec

Codi Miller-McIntyre (18,5)

Oliver Stević (8,5)

Najboljši skakalec

Andrija Stipanović (7,5)

Aleksandar Cvetković (4)

Najboljši podajalec

Codi Miller-McIntyre (5,5)


Tekmovanje: Liga ABA (3. kolo)
Dan: Sobota, 19. oktober 2019
Začetek tekme: 20.00
Sodniki: Matej Boltauzer, Ivan Stefanović, Gordan Terlević
Dvorana: ŠD Laktaši
Mesto: Laktaši (Bosna in Hercegovina)
Vstopnice: /
Prenos tekme: TV 3 Slovenija
Radio: /