Priprava na tekmo: Mega Bemax – Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija skupaj z Mego Bemax v petek ob 20.00 v Beogradu uradno odpira 19. sezono Lige ABA. Zmaji bodo skušali popraviti vtis iz sredinega obračuna z Darušafako.

Pred tekmo:

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v petek ob 20.00 v Beogradu odprli še drugo mednarodno tekmovanje v tej tekmovalni sezoni. Skupaj z Mego Bemax bodo izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca odigrali otvoritveno tekmo nove sezone Lige ABA.

Za Zmaje bo to že peta tekma v zgolj tednu dni. Spomnimo, Cedevita Olimpija je minuli konec tedna nastopala na Superpokalu Lige ABA in se prebila vse do finala, v sredo pa odigrala še obračun prvega kola 7Days EuroCupa s turško Darušafako, in v Stožicah doživela tesen poraz.

Ključ do zmage:

Moštvo Cedevite Olimpije, ki je šele v ponedeljek, dva dneva pred tekmo z Darušafako, prvič v novi podobi z Maikom Zirbesom trenirala v celotni postavi, še vedno skuša ujeti pravi ritem, in se uigrati pred začetkom regionalnega tekmovanja. Na trenutke je igra Zmajev proti Turkom delovala zelo dobro, zaskrbljujoč pa je bil pogled na napadalne skoke tekmecev, saj je Darušafaka zbrala kar 17 skokov v napadu.

Tudi v petek v Beogradu Zmaje čaka zahtevna naloga, saj je moštvo Mege Bemax sestavljeno iz mladih košarkarjev, ki zelo radi igrajo hitro košarko, to pa bo le še dodatno breme za Ljubljančane, ki bodo morali s preudarno igro v obrambi in napadu, omejiti nevarne Beograjčane.

Obračun ključnih igralcev:

Oči navijačev ljubljanskega kluba bodo znova usmerjene pod oba obroča, kjer bo v tej sezoni dres Mege Bemax nosil mladi črnogorski košarkar Marko Simonović, ki v Beogradu igra kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije. Največ dela s Simonovićem bodo tako imeli visoki košarkarji moštva iz Ljubljane, zagotovo pa se bo znalo zgoditi, da se bosta na tekmi v neposrednem dvoboju med seboj znašla mladi Marko in izkušeni Marko Simonović, ki se je poleti pridružil Cedeviti Olimpiji. S svojimi izkušnjami zna Simonović zagotovo pomagati Rimčevi četi, ki se bo morala za zmago v Beogradu stepsti s svojimi tekmeci na obeh straneh igrišča.


Tekmovanje: Liga ABA (1. kolo)
Dan: Petek, 4. oktober 2019
Začetek tekme: 20.00
Sodniki: Josip Radojković, Vladan Šundić, Krunoslav Peić
Dvorana: Dvorana Športa Ranko Žeravica
Mesto: Beograd (Srbija)
Vstopnice: /
Prenos tekme: /
Radio: /