Prva zmaga v četrtfinalu

Union Olimpija je v Stožicah na prvi četrtfinalni tekmi Lige Nova KBM premagala Tajfun z rezultatom 78:74.

Union Olimpija je uspešno začela s playoffom Lige Nova KBM. Na prvi četrtfinalni tekmi je v Stožicah po napeti končnici padel aktualni državni prvak Tajfun. Končni rezultat tekme je bil 78:74. statistika

Union Olimpija je bila boljši nasprotnik skozi celotno srečanje, a Tajfun je prikazal izjemno borbeno predstavo in na koncu nekoliko ogrozil zmago Zmajev. Vseeno, v sami končnici tekme so Ljubljančani ostali zbrani in zasluženo slavili zmago. 

Druga četrtfinalna tekma Lige Nova KBM za prvaka bo v nedeljo, 15.5. ob 18.00 v Šentjurju. Srečanje bo v neposrednem TV prenosu na Šport TV 1 in preko spletnega prenosa. 

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Na koncu smo zasluženo zmagali, čeprav smo se v končnici sami spravili v položaj, ko bi lahko tudi izgubili. Vse kar šteje je pomembna zmaga. Sedaj se moramo osredotočiti na naslednji dvoboj s Tajfunom ter da skušamo zaključiti četrtfinalni niz v Šentjurju. Zavedamo se, da bo to vse prej kot lahko."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Po prvi tekmi četrtfinala Lige nova KBM fantom nimam kaj očitati. Morda le, da smo bili v določenih delih tekme preveč nervozni. Sedaj bo ključno, da se sprostimo in dobro pripravimo na drugo tekmo, ki jo moramo odigrati čvrsto in konec koncev tudi zmagati, saj se v četrtfinalnem nizu igra na dve zmagi."

Video