Pustiti srce na igrišču in zadovoljiti publiko!

Union Olimpijo jutri, v sredo, 14.10. ob 20.30 v Stožicah čaka prva letošnja tekma EuroCupa. V Ljubljano prihaja italijanski Trento!

Union Olimpija, ki je na zadnji tekmi v slovenskem derbiju Lige ABA z novomeško Krko visoko slavila (80:50), v sredo, 14.10. ob 20.30 v Stožicah začenja tekmovanje v EuroCupu. Kot prvi v Ljubljano prihaja italijanski Dolomiti Energia Trento, ki je novinec v tem tekmovanju.

Italijani še zdaleč niso naivna ekipa, saj so po dveh krogih italijanskega prvenstva še vedno brez poraza! V 1. krogu so premagali slovitega evroligaša EA7 Armani Milano (80:73), v 2. krogu pa Cremono na gostovanju (83:76), potem ko so na polčasu zaostajali že za 26 točk.

Ljubljančani imajo pred začetkom EuroCupa svojo računico in obljubljajo borbo za vsako žogo! Stožiški publiki se obeta zanimiva tekma!

Posamezne vstopnice za tekmo so v prodaji na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji (priporočamo nakup na bencinskih črpalkah Petrol) in preko spletnega mesta www.eventim.siSezonska vstopnica se še vedno splača, zato vam jo resnično priporočamo!

Sezonska vsebuje tudi brezplačne tekme morebitnega playoffa! Paketi vstopnic, ki vsebujejo najbolj atraktivne tekme so še v prodaji. 

PROGRAM TEKME OB PARKETU - Stožiško doživetje!

OPOZORILO: Zaradi morebitne gneče pred blagajano vas prosimo, da kupci posameznih vstopnic kupite svojo vstopnico v predprodaji. Kupce paketov in sezonskih vstopnic naprošamo, da pravočasno pridejo na prevzem kartic. Blagajna pred dvorano Stožice se odpre 2 uri pred začetkom tekme!

Pridi v Stožice in podpri mlado slovensko ekipo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Trento je odličen klub, ki raste iz leta v leto. Lansko sezono so prvič prišli do evropskega pokala. Iz leta v leto imajo boljše rezultate v italijanskem prvenstvu. Imajo izjemno atletsko ekipo, ki igra odlično košarko. O tem pričajo tudi rezultati pripravljalnih tekem, kjer so več ali manj zmagovali, premagali so na primer premagali španskega evroligaša Laboral Kutxo. Do sedaj so v italijanskem prvenstvu suvereno premagali oba nasprotnika EA7 Emporio Milano in Cremono. Proti Milanu so bili resnično dominantni, saj so vodili že za dvajset točk, na tekmi s Cremono, pa so imeli velik zaostanek, potem pa zasluženo slavili zmago. Zagotovo nas čaka res težka tekma. Bolj kot ne, razmišljamo predvsem o svoji igri, saj si želimo po dveh zaporednih zmagah spet pokazati svoj maksimum. Tekma s Trentom bo zagotovo nek zrelostni izpit za nas in verjamem, da se bomo dobro odzvali, pustili srce na igrišču in s tem zadovoljili našo publiko."

Saša Zagorac, kapetan Uniona Olimpije: "Časa za pripravo ni bilo veliko. Preko analize smo uspeli videti, da gre za zelo energičnega atletskega nasprotnika z veliko ameriškimi košarkarji. Pričakujemo, da bodo igrali dinamično in mi se moramo pravilno odzvati na njihovo igro. Odgovoriti jim moramo na njihovo agresivno igro, saj do sedaj še nismo imeli stika s takšnim nasprotnikom. Imamo mlado ekipo, zato moramo biti potrpežljivi. Verjamem, da bomo kos nasprotniku in že se veselimo prve tekme."

Video