#RozaOktober: Zmaji na treh tekmah zadeli 26 trojk

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in sponzorje ljubljanskega kluba je minuli mesec zajel duh #RozaOktober. Z akcijo, s katero so Zmaji pomagali združenju Europa Donna Slovenija, je klub z zadetimi meti za tri točke, zbral kar 2.600 EUR.

Uvodni mesec nove tekmovalne sezone je bil v KK Cedevita Olimpija odet v rožnate odtenke. Še tretjo sezono zapored je ljubljanski klub skupaj z Združenjem Europa Donna Slovenija poskrbel, da je #RozaOktober svojo pot našel tudi v stožensko dvorano.

Spomnimo, na oktobrskih domačih tekmah košarkarjev Cedevite Olimpije proti Partizanu NIS in Ciboni (Liga ABA) ter Nanterrju 92 (7Days EuroCup), je imel prav vsak zadeti met za tri točke večji pomen, kot zgolj ta, da je nekoliko spremenil rezultat na semaforju Arene Stožice. Sponzorji KK Cedevita Olimpija, Argeta, Barcaffe, BTC City in Petrol, d.d., so stopili skupaj in #RozaOktober popestrili s prispevkom 100 EUR na vsako zadeto trojko Zmajev na prej omenjenih obračunih.

Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so na treh tekmah skupaj zadeli 26 metov za tri točke. Pri tem je Argeta prispevala prispevek za 15 trojk, BTC City za štiri, Barcaffe za tri, Petrol, d.d., prav tako za tri, eno pa je dodal še KK Cedevita Olimpija.

KK Cedevita Olimpija in sponzorji ljubljanskih Zmajev so tako za združenje Europa Donna Slovenija, katerega glavna misija je ozaveščanje o nevarnosti raka dojk, skupaj zbrali kar 2.600 EUR.