S Krko v Stožicah prvič po finalnem nizu minule sezone

Petrol Olimpija bo v petek ob 18.30 v Areni Stožice odigrala drugo od treh zaporednih domačih tekem. V šestem kolu Lige Nova KBM za prvaka v Ljubljano prihaja novomeška Krka, s katero se bodo ljubljanski košarkarji prvič v tej sezoni in hkrati prvič po finalnem nizu minule sezone, pomerili v stoženski lepotici.

Košarkarje Petrol Olimpije v petek ob 18.30 čaka še druga od treh zaporednih tekem na domačem parketu v drugem delu državnega prvenstva. V Areno Stožice tokrat prihaja novomeška Krka, obračun pa si bo možno ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV 1 ter v spletnem prenosu na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Večjih skrivnosti pred šestim medsebojnim obračunom v tej sezoni med obema moštvoma praktično ni. Zmago več v neposrednih dvobojih imajo Novomeščani, priigrali pa so si jo v 22. kolu Lige ABA v Športni dvorani Leona Štuklja, ko so Zmaje ugnali z 62:59, jih pahnili na zadnje mesto lestvice regionalnega tekmovanja, posledično pa tudi v Ligo ABA 2 v sezoni 2019/20. Zmaga na uvodnem obračunu drugega dela državnega prvenstva je v Novem mestu pripadla Ljubljančanom (70:65).

Najbolj učinkovit košarkar Krke, ki bo preostanek sezone odigrala brez Domna Bratoža, ki si je na tekmi petega kola med novomeškimi košarkarji in Sixt Primorsko (62:85) težje poškodoval koleno, je Marko Jošilo. Slednji v povprečju dosega 10,4 točke, 4,4 skoke in 2,8 podaje na tekmo (valorizacijski indeks 12,8).

Pogled na lestvico Lige Nova KBM za prvaka pred začetkom šestega kola razkriva, da je Petrol Olimpija skupaj s Hopsi, Rogaško in Krko zbrala enako število točk (7), a odigrala tekmo manj. Na vrhu lestvice je s štirimi zmagami na štirih tekmah Sixt Primorska, ki v Ljubljano prihaja prihodnji četrtek. Že zdaj pa je znano, da se bodo Ljubljančani in Koprčani na zaostali tekmi drugega kola drugega dela državnega prvenstva, v Areni Bonifika pomerili v nedeljo, 14. aprila. Ura tekme zaenkrat še ni določena.

Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini, na vseh Petrolovih bencinskih servisih in na prodajnih mestih Moje karte. Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Pred nami je nov obračun s Krko, vsak dvoboj z Novomeščani pa je pravi derbi in tako se tudi lotevamo priprave na petkovo tekmo. Igramo na domačem parketu, zato upam, da bomo nadaljevali s čvrsto igro v obrambi, ki jo kažemo na zadnjih tekmah, hkrati pa je naš cilj tudi izboljšanje naše igre v napadu. Napravili bomo vse, da tekmo dobimo.«

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 6. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), petek, 5. april, ob 18.30:
PETROL OLIMPIJA – KRKA (TV prenos na Šport TV 1 in spletni prenos na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana)

LESTVICA:

#

Ekipa

Tekme

Zmage

Porazi

Točke

1.

Sixt Primorska

4

4

0

8

2.

Hopsi Polzela

5

2

3

7

3.

Petrol Olimpija

4

3

1

7

4.

Rogaška

5

2

3

7

5.

Krka

5

2

3

7

6.

Helios Suns

5

1

4

6

Video