SPLETNI PRENOS: Petrol Olimpija mladi v obračunu vrha lestvice s Cerknico

Moštvo Petrol Olimpije mladi se bo v soboto ob 19.00 na tekmi tretjega kola 4. SKL Lige za prvaka v Stožicah pomerilo s Cerknico. Z zmago bi košarkarji glavnega trenerja Žige Mravljaka napravili še zadnji korak proti preboju v 3. SKL.

V Stožicah bomo v soboto ob 19.00 spremljali obračun vrha lestvice Lige za prvaka v 4. SKL. Medtem, ko so mladi Zmaji v četrtek v Kopru proti KOŠ Primorski zabeležili že deseto zaporedno zmago v tem tekmovanju, pa Cerkničani v obračun vstopajo z osmimi zaporednimi zmagami na svojem računu, v drugem delu prvenstva pa so s petimi zmagami in le enim porazom na lestvici le za Petrol Olimpijo mladi (šest zmag, en poraz).

Tekmo si bo možno v neposrednem spletnem prenosu ogledati na YouTube kanalu Petrol Olimpija Ljubljana.

IZJAVA PRED TEKMO:

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije mladi:
»Cerknica je najverjetneje najbolj izkušena ekipa v 4. SKL, to pa kažejo tudi rezultati, saj so na vseh dosedanjih tekmah z lahkoto premagovali svoje tekmece. Kljub temu, da bomo najverjetneje dali tekmo odmora nekaterim nosilcem igre, predvsem zaradi tedna, ki je pred nami, in v katerem igramo tudi kvalifikacije za mesto na finalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva, bodo vsi fantje, ki bodo dobili priložnost za igro, dali vse od sebe. Odločal bo predvsem energijski vložek. Z zmago na tekmi bi si že zagotovili napredovanje v 3. SKL, hkrati pa je to tekma za prestiž, saj bo zmagovalec najverjetneje sklenil 4. SKL na prvem mestu.«

4. SKL, LIGA ZA PRVAKA, 3. KOLO

Mala dvorana Stožice (Ljubljana), sobota, 16. marec, ob 19.00:
PETROL OLIMPIJA MLADI – CERKNICA

LESTVICA:

M

Ekipa

T

Z

P

1.

Olimpija mladi

7

6

1

13

2.

Cerknica

6

5

1

11

3.

KOŠ Primorska

7

2

5

9

4.

Dravograd

6

3

3

9

5.

Ivančna Gorica

6

2

4

8

6.

Prebold

6

1

5

7

Video