Sporočili navijačem KK Cedevita Olimpija

V času, ki ga skupaj preživljamo, ni pomembna košarka. Pomembno je zdravje vsakega izmed nas. To sta glavni sporočili direktorja KK Cedevita Olimpija, Davorja Užbinca, in kapetana članske ekipe KK Cedevita Olimpija, Jake Blažiča.

Dragi navijači,

Sprva se želim vsem skupaj zahvaliti za razumevanje, ki ste ga pokazali v teh težavnih časih, v katerih smo se znašli. Čeprav zadnjih nekaj tekem niste imeli priložnosti spremljati s tribun, smo tudi na daljavo čutili vašo podporo in upamo, da je bomo deležni tudi takrat, ko se enkrat vrnemo na parket in se znova zasliši škripanje košarkarskih copatov in odboj žoge.

Zavedamo se, da je položaj za marsikoga povsem nov in nenavaden, a enako veliko tudi za vse nas. Pandemija koronavirusa (SARS-CoV-2) je popolnoma ohromila športni svet, seveda pa to ne velja zgolj za vse nas, ki delujemo v športu. Tudi življenje slehernega posameznika je postavljeno pred zahtevno preizkušnjo, ki jo lahko prebrodimo le, če zdravje postavimo na prvo mesto.

Enako velja tudi za vse nas, ki delujemo v KK Cedevita Olimpija.

Vsi košarkarji in člani strokovnega štaba članske ekipe od prejšnjega tedna ne opravljajo več trenažnega procesa, prav tako so dvorane zaprte tudi za vse košarkarje ekip mlajših starostnih kategorij.  Vsak od nas si želi, da se bo naša ekipa v najkrajšem možnem času vrnila na parket, in začela s treningi in tekmami, a ne za vsako ceno. Na prvo mesto moramo v danih okoliščinah postaviti zdravje vseh, ne le košarkarjev in trenerjev, temveč tudi njihovih družinskih članov, vseh, ki delujemo ob parketu, in vseh, ki tekme spremljate s tribun. Igralci so prejeli načrt individualnega dela, vsem pa smo svetovali, da trenirajo v zavetju svojega doma ali na prostem, in vsak izmed njih se navodil drži.

V tem času morata biti šport in tekmovanje potisnjena v ozadje. Zdravje je veliko bolj pomembno od vsega skupaj.

Tudi vsem navijačem svetujem, da upoštevajo nasvete s strani pristojnih institucij, in se čim več časa zadržujete doma. Čas za to, da se znova vidimo v Areni Stožice, bo prišel. Skupaj moramo biti v teh razmerah potrpežljivi in poskrbeti zase ter drug za drugega, da bomo lahko, ko grožnja bolezni enkrat mine, zaživeli s polnimi močmi.

V večini primerov vas, dragi navijači, vabimo v dvorano, da podprete naše Zmaje. Tokrat pa bom moje sporočilo zaključil nekoliko drugače.

Pokažite #ZmajevoSrce, ostanite doma in ostanite zdravi.

Košarkarski pozdrav,

Davor Užbinec
Direktor KK Cedevita Olimpija


Dragi navijači,

Vsi igralci se želimo iskreno zahvaliti za podporo, ki smo je bili deležni v tej tekmovalni sezoni. Žal nas je pandemija koronavirusa (SARS-CoV-2) pripeljala v položaj, ko ne moremo normalno trenirati in igrati, kot vse kaže, pa se še nekaj časa ne bomo videli v dvoranah.

Zavedati se moramo, da v takšnem obdobju šport ni najpomembnejša stvar. Tisto, kar je najpomembnejše, je zdravje vsakega izmed nas ter zdravje naših najbližjih. Košarka bo počakala na nas. Le potrpežljivi moramo biti in potrpeti, da nevarnost bolezni mine.

Pazite nase in drug na drugega.

Košarkarski pozdrav,

Jaka Blažič
Kapetan KK Cedevita Olimpija