Visoka zmaga proti Mornarju na otvoritvi Lige ABA

Košarkarji Petrol Olimpije so na tekmi prvega kola Lige ABA zabeležili prvo zmago v sezoni. Na parketu Arene Stožice so Zmaji leteli od začetka do konca tekme in premagali Mornar iz Bara z 87:66.

Ljubljanski Zmaji so še tretjič v štirih sezonah novo sezono Lige ABA na domačem parketu začeli z zmago. V slovenski prestolnici je bil nemočen Mornar iz Bara, ki ga je Petrol Olimpija ugnala z 87:66. Najboljša strelca sta bila povratnik po poškodbi, Mirza Begić ter Blaž Mesiček, oba sta dosegla po 16 točk.

Begić je, kot da ne bi manjkal na ponedeljkovi tekmi slovenskega Superpokala, takoj po vstopu v igro nadaljeval tam, kjer je zaradi poškodbe zapestja obstal v četrtfinalu Superpokala Lige ABA. Spomnimo, Mirza si je po zabijanju v prvi četrtini nesrečno poškodoval zapestje, nato izpustil obračun s Sixt Primorsko, v petek pa v Areni Stožice prikazal izjemno predstavo. Tako je že do začetka zadnje četrtine v vsega 15 minutah igre dosegel 16 točk in zbral osem skokov, in bil vodilni igralec Petrol Olimpije, ki je do takrat že vodila že s 64:49. Zadnji del igre je bil tako v Stožicah le še formalnost.

Pred Petrol Olimpija je eden izmed redkih tednov, v katerem ne bodo odigrali tekme vse do sobote. Takrat jih v Beogradu čaka obračun s Partizanom, na domači parket pa se bodo vrnili v torek, 9. oktobra, ko v Areno Stožice prihaja SIG Strasbourg.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Zagotovo je bila to za nas zelo pomembna tekma, saj smo želeli odpreti sezono z zmago na domačem igrišču v Ligi ABA. Uspelo nam je ustaviti met iz razdalje nasprotnikov, kar je bila naša glavna naloga pred začetkom tekme. Hkrati pa smo zmanjšali tiste slabe minute, ki so nam kvarile igro na dosedanjih tekmah. Igralci so skozi celotno srečanje zelo korektno opravljali svoje delo.«

Aleksandar Lazić, igralec Petrol Olimpije:
»Skozi celotno tekmo smo se držali dogovorov iz garderobe in zasluženo zmagali. Vseh 40 minut smo igrali tako, kot smo bili dogovorjeni. Zelo dobro smo igrali predvsem v obrambi, to se je poznalo tudi v igri v napadu, in prva zmaga v sezoni je tu.«

Mihailo Pavičević, glavni trener Mornarja:
»Čestitam domačinom za zasluženo zmago. Nimam veliko za povedati po takšni tekmi. Petrol Olimpija je od začetka do konca tekme nadzorovala potek igre na igrišču in kaznovala vse naše napake, ki jih je bilo veliko. Zmaga Petrol Olimpije tako nikoli ni bila pod vprašajem. Prvič v trenerski karieri sem imel prvi trening celotne ekipe šest dni pred začetkom tekmovanja. Izkoristiti želimo vsak trening, da se bolje uigramo Naša igra je bila daleč pod nivojem Lige ABA.«

LIGA ABA, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), petek, 28. september:
PETROL OLIMPIJA – MORNAR BAR 87:66 (25:14, 15:18, 24:17, 23:17)
Petrol Olimpija: Jones 2, Špan 11, Bubnić 14, Lazić 7, Šamanić, Lapornik 11, Begić 16, Badžim, Mesiček 16, Sanon 1, Rebec, Radulović 9.

STATISTIKA

Video