Poraz proti Virtus Bologni

Petrol Olimpija je na domačem parketu v Areni Stožice v tretjem kolu Lige prvakov utrpela poraz proti Segafredo Virtusu iz Bologne. Zmaji so z gosti držali priključek le v prvi četrtini, nato pa podlegli zelo dobri predstavi Italijanov. Končni rezultat je bil 92:61 v korist črno-belih.

Po treh kolih košarkarske Lige prvakov so Zmaji še brez zmage, potem ko so se v uvodnih obračunih pomerili s še vedno nepremaganimi Strasbourgom, Promitheasom ter Virtusom.

To pot je bil nasprotnik prepričljivo boljši od čete pod vodstvom Zorana Martića, ki je uspela držati priključek le v prvi četrtini, ko so tudi večino časa vodili. Prvi del igre so gostje dobili s tremi točkami naskoka, nato pa je sledila usodna druga četrtina.

V tej so košarkarji Virtusa prednost treh točk pretvorili v devetnajst v zgolj desetih minutah igre in s tem pravzaprav že odločili tekmo v svoj prid. V drugi polovici srečanja so se zeleno-beli na vse pretege trudili preobrniti tok srečanja, a zaman. Tekma se je zaključila z rezultatom 92:61 v korist Italijanov.

V domači četi je bil najbolj učinkovit Jan Špan z 18 točkami, sledil pa je Bojan Radulović z devetimi. Issuf Sanon je štirim točkam dodal devet skokov in pet podaj.

Zmaji bodo na parket Arene Stožice znova stopili v soboto, ko ob 17.00 v petem kolu Lige ABA v Ljubljano prihaja Cibona. Petrol Olimpija pa bo aktivna tudi v nedeljo – tretje kolo državnega prvenstva prinaša obračun s Šentjurjem.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Nismo pokazali želje po igri in agresije, hkrati pa je v naši igri manjkala čvrstina. Virtus Bologna je zelo dobra ekipa, a proti Italijanom ne moreš igrati brez želje. Nismo zaslužili ničesar drugega, kot poraza.«

Issuf Sanon, igralec Petrol Olimpije:
»Za nami je težka tekma. Nismo prikazali dobre igre v obrambi. Na naslednji tekmi bomo skušali zaigrati bolje.«

LIGA PRVAKOV, 3. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 24. oktober:
PETROL OLIMPIJA – SEGAFREDO VIRTUS BOLOGNA 61:92 (16:19, 11:27, 17:23, 17:23)
Petrol Olimpija:
Reynolds 7 (5 podaj), Jones 6, Špan 18, Bubnič, Lazić 6 (7 skokov), Šamanić 5 (4 skoki), Lapornik, Begić 6, Badžim, Mesiček, Sanon 4 (9 skokov, 5 podaj), Radulović 9 (4 skoki).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA:

Skupina D Z/P T
1 [BOLO] Segafredo Virtus Bologna 3/0 6
2 [STRAS] SIG Strasbourg 3/0 6
3 [PROM] Promitheas Patras 3/0 6
4 [BESIK] Besiktas Sompo Japan 1/2 4
5 [NEPTN] Neptunas Klaipeda 1/1 3
6 [BAYR] medi Bayreuth 0/3 3
7 [LJUB] Petrol Olimpija 0/3 3
8 [OSTE] Filou Oostende 0/2 2
 

Video