Stipanović: 'Pričakujem, da bo celotna ekipa na vsaki tekmi kazala #ZmajevoSrce'

Srce in duša zagrebške Cedevite iz minule sezone, Andrija Stipanović, bo v prihajajoči sezoni skušal z borbeno in nepopustljivo igro osvojiti srca navijačev Cedevite Olimpije.

»Zelo vesel sem, da sem ostal del Cedevite tudi zdaj, ko se je zagrebški klub povezal z ljubljanskim in je nastala Cedevita Olimpija. Za nami je že prvi dan priprav. Organizacija je na vrhunski ravni, počasi pa se spoznavamo tudi z novimi soigralci. Pred nami je zagotovo zelo zanimiva sezona in z veseljem pričakujem njen začetek,« je takoj po zaključku prvega dne pripravljalnega obdobja, ki so ga košarkarji Cedevite Olimpije preživeli daleč stran od parketa, hitel pripovedovati Andrija Stipanović. Košarkar, ki v višino meri 207 centimetrov, bo pod obročem ljubljanskih Zmajev skušal vnesti strah v kosti tekmecev, ki se bodo podali pod koš Cedevite Olimpije.

Stipanović je del Cedevite Olimpije od tekmovalne sezone 2017/18, ko se je pridružil zagrebškemu klubu, pohvali pa se lahko z naslovom hrvaškega državnega prvaka iz leta 2018 in naslovom prvaka Superpokala Lige ABA iz leta 2017, ko je v svoje vitrine pospravil tudi nagrado za najkoristnejšega igralca superpokalnega turnirja.

Prilagoditev na novo ekipo in klub, ki je s potrditvijo obeh skupščin prej ločenih klubov nastal v začetku julija, za Stipanovića ne bo težka, saj bo s klopi ekipi poveljeval glavni trener Slaven Rimac, obenem pa košarkar, ki ima v svojem žepu bosanski in hrvaški potni list, pozna tudi številne ljudi v pisarni Cedevite Olimpije.

»Glavnino igralcev v ekipi predstavljajo slovenski košarkarji, prisotni pa smo tudi nekateri igralci, ki smo v minuli sezoni igrali v Zagrebu. Tudi glavni trener Slaven Rimac je bil v minuli sezoni z nami v Zagrebu,« izpostavi Stipanović in optimistično doda: »Ekipa se sicer še ne pozna dobro, nenazadnje je na novo sestavljena, ampak verjamem, da se bomo košarkarji med seboj hitro spoznali in prilagodili na igro drug drugega.«

Pred začetkom nove sezone se ne moremo izogniti dejstvu, da bodo prav vse preizkušnje, ki ljubljansko ekipo čakajo v tej sezoni, zagotovo zelo zahtevne. Praktično vsa moštva, ki jih bomo spremljali v Ligi ABA, so se močno okrepila, zanimivi bodo tudi obračuni v 7Days EuroCupu.

»Sezona zagotovo ne bo lahka. Z Rimcem na čelu smo v minuli sezoni dokazali, da lahko igramo kvalitetno košarko, mislim pa, da imamo v tej sezoni še kvalitetnejšo ekipo. Želimo se prikazati v čim boljši luči. Ekipo sestavljajo igralci, ki na parketu kažejo borbene predstave, zato mislim, da navijači z našimi igrami ne bodo nezadovoljni.«

Zagrebške navijače je Stipanović večkrat navdušil kot nepopustljiv borec, ki bo na parketu vedno pustil znoj in kri. Vsi pa vemo, da je 'hashtag' Cedevite Olimpije prav #ZmajevoSrce. Lahko v prihajajoči sezoni pričakujemo, da bo prav Stipanović #ZmajevoSrce Zmajev na parketu?

»Pričakujem, da bo celotna ekipa na vsaki tekmi kazala #ZmajevoSrce. Na igrišču se bomo borili, želimo pa si, da navijači na vsako tekmo pridejo v čim večjem številu, in so naš šesti igralec na vsakem obračunu,« zaključi Stipanović, ki je minulo sezono sklenil v elitnem društvu dvajsetih najboljših košarkarjev Lige ABA po valorizacijskem indeksu.