Strokovni štab od ponedeljka dalje v polni postavi

V ponedeljek so bili na prvem treningu po vrnitvi v Slovenijo prisotni glavni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac, pomočnik trenerja Teo Čizmić ter trener za telesno pripravo Filip Ujaković.

Ob dejstvu, da še naprej ni znana odločitev o tem, ali se bo tekmovanje v Ligi ABA nadaljevalo ali ne, košarkarji Cedevite Olimpije nadaljujejo z individualnimi treningi, ki še naprej potekajo po smernicah Ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Od ponedeljka dalje pa treningi znova potekajo pod budnim očesom glavnega trenerja Jurice Golemca, obeh pomočnikov Tea Čizmića in Dragiše Drobnjaka, ter trenerja za telesno pripravo Filipa Ujakovića. Golemac, Čizmić in Ujaković so se v petek, 8. maja, vrnili v Slovenijo, teden kasneje pa opravili testiranje na COVID-19. Vsi testi so bili negativni.

Odločitev o tem, ali bo v Ligi ABA prišlo do nadaljevanja tekmovanja, bo znana v sredo, 27. maja, ko bo preko videokonference potekala skupščina klubov regionalnega tekmovanja.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Občutek, da smo znova nazaj na igrišču, je odličen. Znova lahko normalno delamo. Zaradi bolezni koronavirusa sicer še naprej moramo biti pozorni in skrbeti, da vse delamo po navodilih. Za vse nas je dejstvo, da smo nazaj v Stožicah, dobro. Končno se premikamo in se pripravljamo na morebitno nadaljevanje sezone, ter po eni strani tudi za prihajajočo sezono. Vesel sem, da sem znova nazaj. Tudi fantje so v dobrem stanju, vidi se, da zadnja dva meseca niso mirovali.«