Telekom Baskets Bonn je bil boljši 82:77

Union Olimpija je v 3. krogu EuroCupa v Stožicah morala priznati premoč nemškemu Telekom Baskets Bonnu 82:77.

Union Olimpija je v 3. krogu EuroCupa v Stožicah morala priznati premoč nemškemu Telekom Baskets Bonnu 82:77. Ljubljančani so slabo odprli tekmo v obrambi in Nemci so si že po prvi četrtini priigrali 11 točk prednosti. Telekom Baskets Bonn je imel pobudo na igrišču skozi celotno srečanje, zgolj v tretji in v zadnji četrtini so Zmaji nekoliko ogrozili njihovo prednost, a do preobrata tokrat niso zmogli. statistika

Pred tekmo so se navijači Uniona Olimpije, navdušenci nad košarko in klub sam, na lep način zahvalili Marku Miliću, ki je zaključil igralsko kariero. Pod strop dvorane Stožice je bil dvignjen njegov legendarni dres, spominska darila pa so mu predali predsednik kluba Jani Möderndorfer, direktor Matevž Zupančič, predsednik Sveta sponzorjev Jože Mermal in predsednik KZS Matej Erjavec. Hvala, Air Milko!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Telekom Baskets Bonnu za zasluženo zmago. Bili so boljši nasprotnik. Kar se tiče naše predstave, sem razočaran, saj nismo prišli do svoje igre. Delovalo je, da smo zaspani in nerazpoloženi. Enostavno smo stvari na parketu izvajali premalo natančno. Predvsem postavljanje blokad, napeljevanje na blokade in, potem nismo prišli do dobrih položajev za met. Posledično odstotek meta pade, saj nisi v položaju, ki ga treniraš. Posledično smo bili nerazpoloženi v napadu, vsaj kar se tiče meta z razdalje. Poleg tega, nikakor nismo uspeli zaustaviti razpoloženega nasprotnika, ki ni bil toliko natančen pri metu, ampak so se odlično gibali po parketu in preprosto so bili prehitri za nas. Na vsako našo obrambo so imeli odgovor. Tekom srečanja smo zamenjali tri vrste obrambe, a preprosto nobena ni funkcionirala. Fantje so zagotovo želeli zmagati in prepričan sem, da so dali vse od sebe, ampak verjamem, da na trenutke ni tako delovalo. Zelo mi je žal za poraz in prikazano igro, saj je bila dvorana lepo obiskana in vem, da bi se morali pokazati v boljši luči."

Matthias Fischer, trener Telekom Baskets Bonna: "Veseli me, da smo tekmo zmagali. Dobro smo igrali dve četrtini tekme, saj smo zelo tekoče igrali v napadu. Moram pohvaliti mlado domačo ekipo Uniona Olimpije, ki se ni predala in nam na koncu ogrozila zmago. Ko vodiš 10 ali 15 točk, ti nekoliko pade koncentracija, oni pa so zadeli nekaj odprtih metov in prišli zgolj do zaostanka treh točk. Takrat sem imel občutek, da smo se nekoliko prestrašili, saj smo bili v zelo nevarni situaciji. Dobro je, da smo zmagali in že gledamo naprej, saj imamo naslednjo tekmo že konec tedna."

Galerija

Video