U19: V četrtek ob 15.00 v Domžalah

Hala komunalnega centra v Domžalah bo od četrtka do nedelje gostila zaključni turnir državnega prvenstva za fante U19.

Četrtfinalni boji bodo na sporedu v četrtek in petek, v soboto sledita obe polfinali, v nedeljo pa še boj za medalje.

Vljudno vabljeni vsi košarkarski navdušenci, da si tekme ogledate v živo, v Domžalah, v Hali komunalnega centra!

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

Polfinalni tekmi, tekmo za tretje mesto in veliki finale boste lahko preko spletnega prenosa spremljali tudi na kzs.si.

POVEZAVA DO SPLETNEGA PRENOSA

FINALNI TURNIR DP ZA FANTE U19
(Hala komunalnega centra, Domžale)

Četrtfinale, četrtek, 7. aprila, ob 15.00:
UNION OLIMPIJA : ROGAŠKA

Blaž Bergant, trener Union Olimpije: "Zaključni turnir je za vse košarkarje priložnost, da navijačem in trenerjem pokažejo največ, kar zmorejo, hkrati pa za njih same tudi nagrada za celoletni trud na treningih in tekmah. Tekom turnirja pričakujem polne tribune in športno navijanje, od mojih fantov pa želim čim bolj srčno in disciplinirano igro v napadu in obrambi."

Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Prvič v zgodovini kluba se je mladinski selekciji uspelo uvrstiti na zaključni turnir, nagrada za uspeh in trud skozi celotno sezono, bo tekma proti favoritu turnirja. Od fantov pričakujem, da bodo pustili srce na igrišču in pridobili potrebne izkušnje za naslednjo sezono. Veseli dejstvo, da se prvič v sezoni na tekmo odpravljamo v popolni postavi."

Ob 17.15:
HELIOS SUNS A : GROSUPLJE

Dejan Čikić, trener Helios Sunsov A: "Pred nami je vrhunec sezone in najlepše tekme za najboljše ekipe. Na takšnih turnirjih je nekaj bolj pomembno, kot zmaga, in to je priprava na zmago. Rezultat, ki ga dosežeš na zaključnem turnirju, se je gradil skozi celotno sezono, zato gremo lahko s hladnimi glavami na parket in v naši hali tudi pokažemo najboljše, kar znamo. Vsem udeležencem želim, da bi se na turnirju čim bolj zabavali."

Tomaž Fartek, trener Grosupljega: "V klubu smo zelo ponosni, da se nam je uspelo uvrstiti na zaključni turnir. Menimo, da je to raven tekmovanja, kamor naša ekipa spada, zato je bil to eden izmed naših ciljev že v začetku sezone. Veselimo se prihajajočih tekem in prepričan sem, da bomo prikazali dobro igro ter predstavljali klub v najboljši možni luči. Igralcem in celotnemu štabu bi rad čestital za dobro delo v letošnji sezoni. Ta turnir so si zaslužili s trdim delom in dobrimi kolektivnimi predstavami na igrišču. Na tem mestu bi se rad zahvalil klubu, ki nam je omogočil odlične pogoje za delo ter staršem, ki so nas vse skozi podpirali."

Petek, 8. aprila, ob 15.00:
ZLATOROG LAŠKO : LJUBLJANA A

Ozren Selesković, trener Zlatoroga Laško: "Mladinci košarkarskega kluba Zlatorog Laško prihajajo na F8 dobro razpoloženi in dobro pripravljeni, v želji, da v tej sezoni napravijo korak naprej. Čakajo nas zelo težke tekme, kjer bodo naši mladi košarkarji morali dati svoj maksimum, v kolikor želimo ustvariti zastavljene cilje. Ekipe na zaključnem turnirju bodo zelo izenačene, tako da ne morem nobene ekipe izpostaviti kot favorita."

Timo Vraneš, trener Ljubljane A: "Ob prvi uvrstitvi na finalni turnir U19 v zgodovini kluba, bi se najprej rad zahvalil klubskemu vodstvu, katero nam iz leta v leto omogoča boljše pogoje za delo, vsem trenerjem v klubu in fantom, ki dajejo dan za dnem maksimum na trenigih ter seveda staršem, saj brez njih in njihove pomoči ter odrekanja, tega uspeha ne bi bilo. Tu bi izkoristil priložnost in čestital trenerjema in fantom naše ekipe U17, za nov odličen uspeh, uvrstitev na finalni turnir U17. Uvrstitev na zaključni turnir je uspeh, saj se je ta generacija 1997/98 v kategoriji nižje pred dvema letoma komaj prebila v 1. SKL, danes pa smo na finalnem turnirju, kar pomeni, da smo v preteklih dveh letih s trdim delom izredno napredovali. Kar se tiče prve tekme, je nasprotnik, ekipa Zlatorog Laškega, nesporen favorit, vendar se ne predajamo vnaprej, ampak bomo naredili vse, da na finalnem turnirju ostanemo do nedelje."

Ob 17.15:
KRKA : AKK BRANIK

Simon Petrov, trener Krke: "Čaka nas težka tekma že v četrtfinalu. Kljub temu, da smo ekipo Maribora v rednem delu dvakrat premagali, se bomo morali za zmago potruditi in skozi celotno tekmo odigrati disciplinirano v napadu in obrambi. Prepričani smo, da bomo na zaključnem turnirju videli dobre predstave vseh sodelujočih ekip."

Primož Brolih, trener AKK Branika: "Vsem udeležencem čestitam za uvrstitev na zaključni turnir in jim želim veliko uspeha v sklepnem delu prvenstva. Mi smo sezono začeli prepričljivo in v prvem delu ugnali Olimpijo, ki je proti nam doživela edini poraz v prvenstvu. Sredi sezone je sledil padec forme, saj so nas pestile poškodbe in bolezni. Toda fantje so se v zadnjih treh krogih zbrali, dali vse od sebe, odigrali na visokih ravni in si po rednem delu zagotovili peto mesto. Pričakovanja so visoka, fantje so pokazali, da znajo igrati dobro košarko. Želimo se uvrstiti v polfinale in se boriti za mesta za kolajne. Fantje so motivirani, na zaključni turnir pa se bomo dobro pripravili."

Polfinale, sobota, 9. aprila, ob 15.00:
HELIOS SUNS A/GROSUPLJE : ZLATOROG LAŠKO/LJUBLJANA A (spletni prenos)

Ob 17.15:
UNION OLIMPIJA/ROGAŠKA : KRKA/AKK BRANIK (spletni prenos)

Tekma za 3. mesto, nedelja, 10. aprila, ob 15.00:
PORAŽENEC 1. POLFINALA : PORAŽENEC 2. POLFINALA (spletni prenos)

Finale, nedelja, 10. aprila, ob 17.15:
ZMAGOVALEC 1. POLFINALA : ZMAGOVALEC 1. POLFINALA (spletni prenos)