U19: Zanesljivo preko Rogaške v polfinale

Mladinska zasedba Uniona Olimpije je v četrtfinalu zaključnega turnirja za fante U19 visoko premagala Rogaško 93:62.

Hala komunalnega centra v Domžalah bo od četrtka do nedelje gostila zaključni turnir državnega prvenstva za fante U19. Odigran je bil prvi četrtfinalni obračun med Unionom Olimpijo in Rogaško, ki so jo dobili varovanci trenerja Blaža Berganta z visoko razliko 93:62. V soboto bodo nastopili v polfinalu zaključnega turnirja. Nasprotnik v polfinalu bo Krka ali mariborski Branik, ki za vstopnico v polfinale igrata jutri.

FINALNI TURNIR DP ZA FANTE U19
(Hala komunalnega centra, Domžale)

Četrtfinale, četrtek, 7. aprila:
UNION OLIMPIJA : ROGAŠKA 93:62 (25:17, 23:9, 25:13, 20:23) - statistika
Stopar 18 (6 skokov, 5 podaj), Čančar 16; Božak 14, Drame 11.

Blaž Bergant, trener Union Olimpije: "Igralci so napravili vse, kar sem od njih zahteval, mi pa smo izpolnili, kar se je od nas pričakovalo. Mojim igralcem čestitam za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva, Rogaški pa čestitam za pošteno in borbeno igro."

Anže Javoršek, igralec Uniona Olimpije: "Četrtfinalno srečanje z Rogaško smo odprli z veliko željo in borbenostjo ter nasprotniku ukradli nekaj žog, posledično smo razvili nekaj lepih protinapadov in prišli do prednosti. Rogaška se je nekajkrat tudi približala, a smo uspeli stvari vzeti v svoje roke in do konca srečanja povečali razilko na 30 točk. Čaka nas polfinalni obračun, s Krko oziroma Mariborom, ki obeta zanimiv boj za vstopnico v finale."

Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Videlo se je, da je bila nasprotna ekipa fizično močnejša od nas, veliko pa pomenijo tudi izkušnje igranja v 3. SKL. To je bil na koncu tudi glavni razlog za visoko razliko. Zaenkrat smo fizično še prešibki, da bi se upirali tako kakovostni ekipi. Veseli dejstvo, da ekipo zapuščajo le trije igralci letnika 1997. Naslednje leto oziroma čez dve leti imamo generacijo igralcev letnika 1999 in 2000, ki bi v perspektivi lahko ponovila ali pa celo nadgradila ta uspeh."