Union Olimpija - Lokomotiv Kuban 64:72

Union Olimpija je v 1. krogu 7Days EuroCupa v Hali Tivoli morala priznati premoč močni ruski ekipi Lokomotiv Kuban Krasnodar 72:64.

Union Olimpija je v 1. krogu 7Days EuroCupa 2016/2017 v Hali Tivoli morala priznati premoč ruski ekipi Lokomotiv Kuban Krasnodar 72:64. Ljubljančani so odigrali dobro tekmo proti zvenečemu nasprotniku, a na koncu so izkušenejši gostje prišli do zaslužene zmage. statistika

Union Olimpijo v petek, 14.10. ob 18.45 na Polzeli čaka tekma 2. kroga Lige Nova KBM (vs Hopsi). V nedeljo, 16.10. ob 17.00 pa Zmaji gostujejo v Beogradu pri Partizanu.

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "Lokomotiv Kuban je izvrstna ekipa. Lansko leto so igrali zaključni turnir Evrolige. Mislim, da smo bili maksimalno motivirani proti njim. Vsi smo bili pripravljeni dati vse od sebe in to smo tudi pokazali na igrišču, saj smo se borili vseh štirideset minut. Lokomotiv je izkoristil nekaj naših napak in na koncu zasluženo slavil zmago."

Kevin Jones, igralec Lokomotiv Kubana: "Igrali smo dobro kot ekipa. Dobro smo odigrali predvsem v obrambi. Zelo sem vesel našega pristopa."

Fotis Katsikaris, trener Lokomotiv Kubana: "Zagotovo ni bila najboljša tekma. Vse to je dokaj normalno za nas, saj smo popolnoma nova ekipa. To je bila naša prva uradna tekma. Še vedno se učimo, ampak pomembno je predvsem, da smo zmagali. Nismo še dovolj na nivoju v napadu, zgrešili smo tudi veliko odprtih metov. Nekaj mojih igralcev je bilo preveč nervoznih, saj smo potrebovali zmago. Čestital bi tudi Unionu Olimpiji, saj igra dobro košarko. Bili so nevarni vse do zadnjih minut."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Lokomotiv Kubanu za zmago v Ljubljani. Žal mi je, saj obstaja občutek, da je bil Lokomotiv zrel za poraz. Nek tak občutek obstaja, a po drugi strani, ko so bili v težavah so odgovorili s svojo kvaliteto. Tri prelomnice vidim na današnji tekmi, prva ob koncu polčasa, ko se je začelo s tistim težkim metom s sireno, potem prelahko doseženih plus sedem točk Kubana do polčasa. V drugem delu pa smo dvakrat prišli zraven, a potem pri 54:52, ko smo bili v naletu, smo priložnost zapravili. Dokazali so svojo kvaliteto. Nič nimam za očitati svojim igralcem, saj mislim, da smo v obrambi in skoku odigrali solidno. Vseeno, ne smemo si dovoliti, da naredimo zgolj sedem osebnih napak v enem polčasu. Morali bi odigrati bolj agresivno v obrambi in v napadu moramo na tem nivoju bolj natančno izvajati postavljanje napad, gibanja itd."

Video