Union Olimpija mladi izpolnili cilj - uvrstitev v 2. SKL

Union Olimpija mladi je v četrtek končala sezono v 3. SKL in izpolnila cilj - uvrstitev v 2. SKL.

Zasedba Uniona Olimpije mladi je odigrala še zadnjo tekmo v 3. SKL. Ljubljančani so se že teden dni prej z zmago nad Helios Suns mladi uspešno prebili v 2. SKL in tako izpolnili visoko zastavljeni cilj pred začetkom sezone. Ob koncu sezone je misli strnil izkušeni igralec (in trener mlajših kategorij) Uniona Olimpije Andrej Podvršnik.

3. SKL, 21.4.2016:

Union Olimpija ml. : Ilirija 74:97 (15:29, 20:26, 22:24, 17:18)
Strelci za Union Olimpijo: Jamšek, Travica 2, Stopar 12 (2T), Strmčnik 13 (1:1) (2T), M. Janežič 13 (1:2), Čućović 1 (1:2), Purič 5 (1T), B. Janežič, Mlakar 2, Sattler 15 (1:1), Podvršnik 11 (2:2) (1T), Javoršek.

Andrej Podvršnik, igralec Uniona Olimpije: "Čestitke vsakemu posebej v naši ekipi za lep uspeh. Za nami je naporna sezona, ki nam je na koncu prinesla napredovanje v višjo ligo. Za naše mlade igralce je to liga, ki jim bo omogočila še boljši napredek v nadaljnji karieri, za klub pa dokaz, da plujemo v pravo smer. Upam, da se naši mladi igralci zavedajo odgovornosti, ki jih čaka v naslednji sezoni, hkrati pa se jim ponuja lepa priložnost za novo dokazovanje. Skozi celotno sezono so dokazovali, da so sposobni igrati kvalitetno košarko in upam, da bodo v tej smeri nadaljevali. Pred njimi je še veliko treninga in odrekanja, če bodo želeli doseči vrhunski nivo. Največ pa je odvisno od njih samih. Skozi celotno sezono smo dokazovali, da smo prava ekipa in da smo ekipa, ki je ni lahko premagati. Upam, da so se mlajši igralci naučili kaj od Davorja Sattlerja in mene, saj je tudi to bila najina naloga. Naš trener Blaž Bergant, ki je bil z nami zelo potrpežljiv in nas je vedno dobro pripravil na tekmo, in njegov pomočnik Borut Fijavž, imata veliko zaslug za uspeh in napredek ekipe. V veselje in čast mi je bilo igrati v tej ekipi in pomagati pri razvoju igralcev. Verjamem, da se bo ta trend pri Unionu Olimpiji nadaljeval."

Galerija