Usodna druga četrtina

Union Olimpija je v 7. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati poraz vodilni ekipi lige Budućnosti 67:63.

Union Olimpija je v 7. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati poraz vodilni ekipi lige Budućnosti 67:63. Zmaji so pred lepo popolnjeno dvorano Stožice (4000 obiskovalcev) in ob bučni podpori navijaške skupine Green Dragons Ljubljana, prikazali solidno igro, za poraz pa je bila usodna slaba druga četrtina, ki so jo gostje dobili z delnim rezultatom 27:14. V nadaljevanju tekme so se Zmaji približali, a preobrata niso zmogli.

Za Union Olimpijo je 15 točk dosegel Miha Lapornik. 13 jih je prispeval Sava Lešić in 12 Ronalds Zakis. Zack Wright je dosegel 10 točk. Pri Budućnosti 15 točk dosegel Devoe Joseph. statistika

Naslednja tekma v dvorani Stožice bo v sredo, 28.10. ob 20.30, ko v Ljubljano prihaja nemški Telekom Baskets Bonn. Tekma bo posebnega pomena, saj bomo pod strop dvignili dres Marka Milića, ki je končal svojo igralsko kariero. Vljudno vabljeni!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Igralci so dali svoj maksimum. Nimam jim kaj očitati. Zaradi poškodb smo imeli nekoliko okrnjeno rotacijo. Budućnosti čestitam za zasluženo zmago. Svojo priložnost smo zapravili v drugi četrtini, ko smo odigrali preslabo. Predvsem premehko v obrambi, saj smo jim dovolili, da se razigrajo. Kasneje smo nadaljevali bolj čvrsto in agresivno, a svojo priložnost za zmago smo verjetno že zapravili v drugi četrtini. Vračali smo se po zaostanku, ampak imeli smo preveč nihanj v naši igri. Kvaliteta je, da konstantno odigraš štirideset minut na visokem nivoju. Cilj in želja je, da teh nihanj čim prej znebimo oziroma zmanjšamo na najmanjši možni nivo."

Vasilije Vučetić, igralec Uniona Olimpije: "Zelo težka tekma za nas. Borili smo se do konca, ampak med tekmo smo imeli kar nekaj padcev v igri in na koncu nam ni uspelo. Dali smo res vse od sebe, ampak Budućnost je bila danes boljša."

Igor Jovović, trener Budućnosti: "Zelo pomembna zmaga proti odlični ekipi Uniona Olimpije. Zagotovo so kandidati za najvišja mesta v Ligi ABA. Tekmo smo dobro odprli, potem smo nekoliko padli v naši igri, ampak vseeno moram pohvaliti našo dobro obrambo, ki smo jo držali skozi celotno srečanje. Imeli smo odlično drugo četrtino, ko smo naredili prednost, ki nam je dala samozavest. Do konca tekme nam je uspelo zadržati vodstvo in kontrolirati nasprotnika ter na koncu slaviti zmago."

Omar Cook, igralec Budućnosti: "Zelo težka tekma. Želeli smo si zmage nad Union Olimpijo, ki igra odlično košarko. So v vrhu Lige ABA, zato je bilo zelo pomembno, da smo zmagali. Nismo odigrali najboljše tekme, ampak našli smo pot do zmage, kar je pomembno."

Video