V živahnih Stožicah tesen poraz proti Darušafaki

Cedevita Olimpija je na svojem premiernem nastopu v 7Days EuroCupu v tej sezoni, zabeležila tesen poraz proti Darušafaki. Ob koncu je semafor v dvorani kazal 79:73 v korist turške ekipe.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na uvodni tekmi 7Days EuroCupa v tej sezoni na domačem parketu v Areni Stožice utrpeli poraz proti turški Darušafaki po tesni končnici, v kateri so bili bolj zbrani gostujoči košarkarji.

Cedevita Olimpija je srečanje začela odlično in že po prvi četrtini povedla za dvanajst točk. Turkov to ni zmedlo in že do polčasa so tok tekme preusmerili na svoj mlin ter povedli z rezultatom 39:35 pred odhodom na glavni odmor. Gostje so v tretji četrtini še povišali svojo prednost, Zmaji so z borbeno predstavo in trojko Jake Blažiča ob sireni s sredine igrišča ponovno znižali zaostanek na le štiri točke, v zadnji četrtini pa celo povedli.

V zadnjih izdihljajih srečanja je Ljubljančanom vseeno zmanjkalo nekaj zbranosti ob zaključkih svojih napadov in gostje so slavili zmago z rezultatom 73:79.

Codi Miller-McIntyre je bil tokrat prvo ime čete pod vodstvom glavnega trenerja Slavena Rimca, saj je v koš nasprotnika natresel 18 točk, tem pa dodal še po šest skokov ter prav toliko podaj v 34 minutah igre na parketu. Sledil mu je Marko Simonović, ki je v 27 minutah igre prispeval 14 točk, pet skokov in eno podajo.

Cedevito Olimpijo že v petek čaka otvoritvena tekma sezone v Ligi ABA, ko se bo v Beogradu ob 20:00 pomerila z Mego Bemax. Naslednjič bodo v Evropskem pokalu na parket stopili prihodnji teden, in se v Rusiji pomerili z Unicsom iz Kazana.

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Tekmo smo zelo dobro začeli, in košarkarjem Darušafaki dovolili, da dosežejo le 12 točk. V drugi četrtini pa je turško moštvo zaigralo bolje, a to zame ni prevelik problem. Težava je, da ko so začeli igrati in obračati rezultat v svojo korist, mi enostavno nismo napravili prekrška. V obrambi smo sicer opravili dobro delo, a 17 napadalnih skokov naših tekmecev je enostavno preveč. To je na koncu naredilo razliko. Igralci so želeli preveč dokazati pred navijači, in to je vse skupaj nato odvedlo v napačno smer. Veliko napadov smo skušali rešiti z igro ena na ena, in ne z moštveno igro, kar nam je škodilo. Darušafaka je zasluženo zmagala.«

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Tekmo smo odprli z veliko energije. Nekaj pa se je zgodilo med drugo četrtino, saj smo enostavno nehali igrati, rezultat pa se je dramatično spremenil. Ko se ekipa vrne v igro, ponavadi tudi ulovi dober ritem, in težko je takšno moštvo nato uloviti. Imamo še veliko dela, če pa lahko izpostavim le eno stvar, ki nas je najbolj tepla, so to njihovi napadalni skoki. Zbrali so jih kar 17, kar je 17 dodatnih napadov. Težko je premagati moštvo s toliko napadi.«

7DAYS EUROCUP, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 2. oktober:
CEDEVITA OLIMPIJA – DARUŠAFAKA 73:79 (24:12, 11:27, 24:24, 14:16)
Cedevita Olimpija:
Krušlin, Boatright 2, Krampelj, Hopkins, Murić 10, Mulalić 3, Miller-McIntyre 18 (6 skokov in 6 podaj), Blažič 10 (4 skoki), Stipanović 10 (5 skokov), Zagorac, Simonović 14 (5 skokov), Zirbes 6 (4 skoki).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Video