V Beogradu po podaljšku padel FMP

Košarkarji Cedevite Olimpije so na gostovanju v Beogradu v 18. kolu Lige ABA proti FMP-ju zabeležili prvo zmago novega koledarskega leta (105:100).

Debi novega glavnega trenerja članske ekipe Cedevite Olimpije Jurice Golemca je bil več kot uspešen. Košarkarji ljubljanskega moštva so namreč na obračunu 18. kola Lige ABA v Beogradu proti FMP-ju po podaljšku zabeležili zmago s 105:100, in s tem prekinili niz štirih zaporednih porazov. Z uspehom proti beograjski ekipi Zmaji še naprej ohranjajo upanje za preboj v polfinale regionalnega tekmovanja.

Cedevita Olimpija je bila zelo blizu zmagi že v rednem delu tekme, a je Okben Ulubay z zadetim metom za tri točke rezultat tik pred zaključkom zadnje četrtine poravnal na 90:90. Ob zvoku sirene je bil nenatančen Codi Miller-McIntyre, dodatnih pet minut tekme pa so bolje začeli košarkarji FMP-ja, ki so tri minute pred koncem podaljška vodili s 94:91.

Takrat pa je vso odgovornost v svoje roke prevzel Jaka Blažič, dosegel kar 12 zaporednih točk, in Zmaje malo več kot minuto pred koncem podaljška povedel v vodstvo s 103:98, in zmagovalec je bil takrat dokončno odločen.

Blestel je Jaka Blažič, ki je ob 27 točkah dodal pet podaj in štiri skoke, Codi Miller-McIntyre pa je z 18 točkami in 11 podajami v statistiko vpisal dvojnega dvojčka. Dvomestno število točk sta dosegla še Edo Murić (17) in Mikael Hopkins (15).

Zmaji bodo na parket znova stopili prihodnjo soboto, ko v Areno Stožice prihaja Zadar.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Čestitke fantom za zmago. Tekmo bi lahko v svojo korist odločili že veliko prej, a to je šport, to je košarka. V fantih je ob koncu rednega dela srečanja zavladala nervoza, in izgledalo je, kot da so se bali zmagati. Uspeh v Beogradu je za nas zelo pomemben. Analizirati moramo svojo igro in predvsem popraviti našo igro v obrambi. Prav obramba je ta, ki nas drži pokonci, zato moramo igrati bolje, da lažje dobimo tekme. Prepričan sem v to, da lahko igramo bolje v obrambi, in imamo hkrati boljši skok.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Na obračunu z FMP-jem je tehtnico na našo stran prevesila naša volja in motivacija. Potrebovali bomo še nekaj časa, da se dokončno uigramo, in pod vodstvom novega trenerja postanemo prava ekipa, toda v Beogradu smo pokazali prve korake. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali sezono. Pomembna zmaga. Gostovanje pri FMP-ju je vedno izredno zahtevno, a v Ljubljano se vračamo z zmago.«


LIGA ABA, 18. KOLO

Košarkarska dvorana FMP (Beograd), sobota, 1. februar:
FMP – CEDEVITA OLIMPIJA 100:105* (26:29, 16:22, 22:20, 26:19, 10:15)
Cedevita Olimpija:
Krušlin 2, Hopkins 15 (4 skoki), Artis, Murić 17, Mulalić 3, Miller-McIntyre 18 (11 podaj), Blažič 27 (5 podaj, 4 skoki), Stipanović 6, Zagorac, Simonović 9 (7 skokov), Bratož, Zirbes 8 (6 skokov).
*Po podaljšku.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Video