Na krilih Simonovića in Millerja-McIntyreja do prve zmage

Košarkarji Cedevite Olimpije so na otvoritveni tekmi nove tekmovalne sezone Lige ABA na krilih odličnih Marka Simonovića (24 točk) in Codija Millerja-McIntyreja (13 točk, 10 skokov) s 87:63 ugnali Mego Bemax.

Moštvo Cedevite Olimpije je v petek z gostovanjem v Beogradu pri Megi Bemax zaključilo naporen ritem tekem na začetku nove tekmovalne sezone in zabeležilo prvo zmago. Četa glavnega trenerja Slavena Rimca je s 87:63 ugnala mlado beograjsko moštvo na otvoritveni tekmi nove tekmovalne sezone Lige ABA. Zmaji so bili odlično razpoloženi, saj so zadeli kar 15 metov za tri točke, blesteli pa so Codi Miller-McIntyre z dvojnim dvojčkom (13 točk in 10 skokov), Marko Simonović s 24 točkami (6/8 za tri točke) in Filip Krušlin z 12 točkami (4/5 za tri točke).

V Dvorani športa Ranka Žeravice so se v petek zvečer zbrala številna znana imena, obiskovalci obračuna v Novem Beogradu pa so bili sprva priča nervoznemu začetku obeh moštev. V uvodnih petih minutah igre sta tako ekipi skupaj zadeli le dva od 14 metov iz igre, kljub temu pa so se v nervozi bolje znašli Ljubljančani, ki so igrali svojo igro, in s polaganjem Codija Millerja-McIntyerja po nekaj minutah druge četrtine prvič povedli z več kot desetimi točkami razlike (22:11).

Toda mlado moštvo Mege Bemax se ni vdalo, pogum jim je vlila trojka Atića, prva za Beograjčane po devetih zgrešenih metih za tri točke, to pa je bil le del delnega izida 16:5, po katerem so beograjski košarkarji še pred koncem druge četrtine izid poravnali na 27:27. To pa Zmajev ni zmedlo, na glavni odmor so s seboj odnesli devet točk naskoka (41:32), poletno igro iz zaključka druge, pa so Ljubljančani prenesli tudi na začetek tretje četrtine.

V tem delu tekme se je razigral Filip Krušlin in zadel kar štiri mete za tri točke, po novi trojki Marka Simonovića pa je prednost Cedevite Olimpije tri minute pred koncem četrtine znašala že 17 točk (59:42). Za tem se Ljubljančani niso več ozirali nazaj, visoko prednost so uspeli zadržati vse do zaključka tekme.

V dresu Mege Bemax je mladi črnogorski košarkar Marko Simonović, ki v Beogradu igra kot posojeni igralec Cedevite Olimpije, v 25 minutah igre dosegel 12 točk in zbral sedem skokov.

V torek se bo moštvo odpravilo v ruski Kazan, in se v sredo na dvoboju drugega kola 7Days EuroCupa pomerilo z Unicsom.

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Košarkarji Mege Bemax so zgrešili veliko metov iz igre, kar je zagotovo šlo nam na roko. Naši igralci so bili vseskozi osredotočeni na dogajanje na igrišču. Dobro smo nadzorovali potek igre na igrišču skozi celotno tekmo. Zelo zadovoljen sem s končnim rezultatom, saj smo potrebovali takšno zmago. Žal mi je le, da se teden ni zaključil z dvema uspehoma. Toda, če sem iskren, in če bi mi nekdo ponudil, da bomo zaigrali v finalu Superpokala Lige ABA, nato pa na peti tekmi v tednu dni zmagali še z visoko razliko, bi to takoj vzel. Čestitke fantom, ki jim ni bilo lahko. Na parketu so prikazali pravo energijo. Zdaj imamo čas, da se nekoliko odpočijemo, prihodnji teden pa bo za nas nekoliko lažji.«

Marko Simonović, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zagotovo je na tekmi v Beogradu odločilo dejstvo, da smo bolj izkušena ekipa od domačega moštva. Tekmo smo odprli zelo dobro. Kljub vsemu moramo pohvaliti ekipo Mege Bemax in njihovega glavnega trenerja, ki odlično dela z mladimi košarkarji. Želim jim uspešno sezono, in da vsi ostanejo zdravi. Mi smo z mislimi že pri naših naslednjih tekmecih. Moramo se dobro odpočiti in pripraviti na obračun z Unicsom iz Kazana, ki bo za nas zelo pomemben.«


LIGA ABA, 1. KOLO

Dvorana Športa Ranko Žeravica (Beograd), petek, 4. oktober:
MEGA BEMAX – CEDEVITA OLIMPIJA 63:87 (8:16, 24:25, 17:20, 14:26)
Cedevita Olimpija:
Krušlin 12, Boatright 7 (7 skokov), Krampelj, Hopkins 6 (5 skokov), Murić 6 (5 skokov), Mulalić 5, Miller-McIntyre 13 (10 skokov, 5 podaj), Blažič 7 (6 podaj, 5 skokov), Stipanović 7, Zagorac, Simonović 24, Zirbes.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Izjavi glavnega trenerja Slavena Rimca in igralca Marka Simonovića sta dostopni na našem SoundCloud kanalu.