Zmaji preko Šenčurja na finalni turnir Pokala Spar

Cedevita Olimpija je tudi na drugi tekmi četrtfinalnega niza Pokala Spar premagala Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur (93:83) in si zagotovila mesto na finalnem turnirju slovenskega pokalnega tekmovanja.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtfinalnem nizu Pokala Spar preskočili Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in si zagotovili mesto na finalnem turnirju slovenskega pokalnega tekmovanja. Po zmagi z osmimi točkami razlike na torkovi prvi tekmi v Šenčurju (85:77), so ljubljanski Zmaji tudi na drugi tekmi četrtfinala v četrtek v Športni dvorani Kodeljevo ugnali gorenjsko moštvo (93:83), v soboto in nedeljo pa bodo prav na Kodeljevem lovili svojo prvo pokalno lovoriko po letu 2017, skupno pa 21. v samostojni Sloveniji.

Gostje iz Šenčurja pri Kranju so na Kodeljevem znova nudili dober odpor ljubljanskim košarkarjem. Nekoliko občutnejšo razliko so si Zmaji priigrali v tretji četrtini, ko je semafor na Kodeljevem kazal že 68:52 v korist Cedevite Olimpije. Moštvo Šenčurja se kljub vsemu ni vdalo, gorenjski košarkarji so razliko večkrat zmanjšali, a na koncu so varovanci glavnega trenerja Jurice Golemca slavili zasluženo zmago s 93:83.

Najbolj razigran v zeleno-oranžni četi je bil Ivan Marinković, ki je z 18 točkami in 10 skoki v statistiko vpisal dvojnega dvojčka. Mikael Hopkins je vknjižil 17 točk in osem skokov, Jaka Blažič se je ustavil pri 12, Edo Murić pa pri desetih točkah.

V polfinalu finalnega turnirja Pokala Spar se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v soboto ob 18.30 v Športni dvorani Kodeljevo pomerili z novomeško Krko. V drugem polfinalu se bodo prav tako v soboto ob 15.30 udarili košarkarji Koper Primorske in Helios Suns.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Pomembno je, da smo dosegli, kar smo želeli. Vedeli smo da ne bo lahko, saj je Šenčur izjemno dobro organizirano in izkušeno moštvo. Mi smo prvič igrali v zasedbi, v kateri smo morali znižati število tujcev v ekipi. Ne morem biti zadovoljen z našo igro v obrambi, ki jo moramo izboljšati. Zdaj je pred nami dan počitka, ki ga bomo izkoristili za pripravo na zaključni turnir in polfinalni obračun s Krko. Biti moramo samozavestni in iti po zmago.«

Saša Zagorac, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Težka tekma. Potrebno bo dobro analizirati našo igro, zato, da vidimo, kje tiči razlog, da tako težko prihajamo do zmag. Šenčur igra zelo dobro, ekipno košarko. Vsekakor bi morali drugo četrtfinalno tekmo prej obrniti v našo korist, saj nas čaka težek finalni turnir. Morali bi nekoliko varčevati z močmi. V petek se bomo odpočili, znova stopili v dvorano in se pripravili na polfinalno tekmo. Čaka nas obračun s Krko. Verjamem, da smo boljši, potrebno pa se bo dobro pripraviti. Čestitke tudi košarkarjem Šenčurja za dober četrtfinalni niz. Želim jim vso srečo v nadaljevanju sezone.«


POKAL SPAR, ČETRTFINALE

2. TEKMA

ŠD Kodeljevo (Ljubljana), četrtek, 13. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR 93:83 (24:17, 24:31, 25:17, 20:18)
Cedevita Olimpija:
Krušlin 9, Krampelj, Hopkins 17 (8 skokov, 4 podaje), Artis 7, Vujačić 3, Murić 10, Mulalić, Miller-McIntyre 9 (9 podaj), Blažič 12, Zagorac 8 (4 skoki), Bratož, Marinković 18 (10 skokov).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

1. TEKMA

ŠD Šenčur (Šenčur pri Kranju), torek, 11. februar:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA 77:85 (27:26, 20:22, 10:18, 20:19)
Cedevita Olimpija: Hopkins 10 (9 skokov in 4 podaje), Murić 14 (5 skokov in 6 podaj), Miller-McIntyre 14 (6 skokov), Blažič 25, Marinković 10 (6 skokov), Krušlin 9, Krampelj, Vujačić, Mulalić 1, Zagorac, Simonović 2, Bratož.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


FINALNI TURNIR POKALA SPAR (Športna dvorana Kodeljevo; 15.-16. februar 2020)

POLFINALE

Sobota, 15. februar, ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

Ob 15.30:
KOPER PRIMORSKA – HELIOS SUNS

FINALE

Nedelja, 16. februar, ob 18.45:
KOPER PRIMORSKA/HELIOS SUN – CEDEVITA OLIMPIJA/KRKA

Video