Poraz v finalu Pokala Spar proti Koper Primorski

Cedevita Olimpija je v finalu Pokala Spar na Kodeljevem utrpela poraz proti Koper Primorski, ki je bila tako v pokalnem tekmovanju še tretjo sezono zapored usodna za Zmaje. Končni rezultat srečanja je bil 93:84.

Cedevita Olimpija tudi po drugem odigranem finalu v tej sezoni nadaljuje s čakanjem na prvo lovoriko. V finalu Pokala Spar se ni izšlo po željah Ljubljančanov, za katere je bila še tretjo sezono zapored v pokalnem tekmovanju usodna Koper Primorska. Slednja je Zmaje v minulih dveh sezonah obakrat odpravila v polfinalu, tokrat pa v finalu.

Ljubljančani so srečanje na krilih izjemnega Jake Blažiča, ki je že v prvih desetih minutah zabeležil kar 16 točk, začeli dobro in prvo četrtino dobili z rezultatom 32:27. Padec je sledil v drugi četrtini, v kateri so Primorci zaigrali izjemno neobremenjeno ter si s poletno predstavo priigrali štiri točke naskoka ob glavnem odmoru (50:46).

V preostanku srečanja smo bili priča srditemu boju Cedevite Olimpije, da bi se vrnila v ospredje, a varovancem Jurice Golemca, ta je na klopi ljubljanskega moštva zabeležil svoj sploh prvi poraz, to do konca obračuna ni uspelo. Koper Primorska je slavila zmago z rezultatom 93:84.

Do preobrata zeleno-oranžnim ni pomagala niti herojska predstava Jake Blažiča, ki je srečanje sklenil s 33 točkami, katerim je dodal še štiri podaje in dva skoka, niti 15 točk Filipa Krušlina ob 80-odstotnem metu za tri točke (4/5). Omeniti velja še 13 točk Codija Millerja-McIntyreja.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Veliko preobratov in na koncu zaslužena zmaga Koper Primorske. Naši tekmeci so prikazali odlično predstavo in zadevali mete iz vseh položajev. Mi nismo odigrali dovolj agresivno, pustili smo jim tudi, da so prihajali do odprtih metov iz igre. Enostavno nismo zaigrali z dovolj energije.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Koper Primorska je odigrala odlično tekmo. Košarkarji so zaigrali motivirano, borili so se, kot da gre za zadnjo tekmo v njihovi karieri. Bili so pri metu in na koncu so zasluženo zmagali. Mi trenutno nismo na nivoju, da lahko osvajamo lovorike, zato se moramo vrniti v telovadnico, delati dalje, in uresničiti preostale cilje, ki jih še imamo v tej sezoni.«

FINALNI TURNIR POKALA SPAR (Športna dvorana Kodeljevo; 15.-16. februar 2020)

FINALE

Nedelja, 16. februar:
KOPER PRIMORSKA – CEDEVITA OLIMPIJA 93:84 (27:32, 23:14, 19:17, 24:21)
Cedevita Olimpija: Krušlin 15, Krampelj, Hopkins 8 (7 skokov), Artis, Vujačić, Murić 8 (7 skokov), Mulalić 3, Miller-McIntyre 13 (7 podaj), Blažič 33 (4 podaje), Zagorac, Bratož, Marinković 4 (7 skokov).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Video