V nedeljo v Stožicah slovesnost v čast največjega uspeha Zmajev

Nedelja, 1. december, v Areno Stožice prinaša obračun devetega kola Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo mts. Dvoboj med Zmaji in aktualnimi regionalnimi prvaki bo izjemno slovesen in nostalgičen, saj se bomo skupaj poklonili ekipi, ki je leta 1994 švicarsko Lozano obarvala v zeleno-bele odtenke.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v nedeljo ob 17.00 v Stožicah skušali zabeležiti še osmo zmago v Ligi ABA, k Zmajem pa v devetem kolu regionalnega tekmovanja prihajajo aktualni regijski prvaki in udeleženci elitne Evrolige, košarkarji Crvene zvezde mts. Obračun med Ljubljančani in Beograjčani pa bo obeležila tudi prav posebna slovesnost, ob kateri se bomo spomnili največjega uspeha v zgodovini slovenske klubske košarke.

Med odmorom med prvim in drugim polčasom nedeljske tekme, bo KK Cedevita Olimpija počastil 25. obletnico osvojitve naslova evropskega pokalnega prvaka takratne Smelt Olimpije iz leta 1994. Uspeh v Lozani še vedno velja za največjega v zgodovini ljubljanskega kluba in hkrati enega od največjih v slovenski športni zgodovini, Zmaji pa so 15. marca 1994 z 91:81 premagali španski Taugres in se usedli na prestol evropskih pokalnih prvakov. Zablestel je Roman Horvat s 36 točkami in desetimi zadetimi meti za tri točke, kapetan moštva Dušan Hauptman je dosegel 27 točk, s klopi pa je ekipo vodil legendarni Zmago Sagadin.

Vstopnice za ogled nedeljske tekme so že na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol Slovenija in na vseh prodajnih mestih Moje karte po celotni Sloveniji.