V soboto, 24.10. ob 17.00 v Stožicah: vs Budućnost

V soboto, 24.10. ob 17.00 v Ljubljano prihaja črnogorska Budućnost, ki je trenutno prvouvrščena ekipa Lige ABA. Vabljeni v Stožice!

Union Olimpijo v 7. krogu Lige ABA v Stožicah čaka izjemno zanimiva tekma. V soboto, 24.10. ob 17.00 v Ljubljano prihaja črnogorska Budućnost VOLI, ki je trenutno prvouvrščena ekipa lige.

Ljubljančani so na zadnji tekmi EuroCupa doživeli poraz v Franciji pri JSF Nanterre (85:72), Budućnost pa je bila neuspešna v Grčiji pri solunskem Arisu 75:57. Na prvi tekmi EuroCupa so Črnogorci sicer na domačem parketu premagali turški Banvit 83:70.

V Ligi ABA ima Budućnost po šestih odigranih krogih 5 zmag (Krka, Mega Leks, Zadar, Tajfun, Cedevita) in zgolj en poraz (Crvena Zvezda). Črnogorci veljajo za favorita tekme, v to se ne dvomi, a Ljubljančani bodo naredili vse, da presenetijo v Stožicah.

 

Vstopnice za srečanje se prodajajo na vseh prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in preko spletnega mesta www.eventim.si. Priporočamo nakup vstopnic na bencinskih črpalkah Petrol. Vstopnice lahko kupite tudi na dan tekme na blagajnah pred dvorano Stožice - odprte so dve uri pred začetkom tekme!


 

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Nadaljujemo z zelo napornim ritmom tekem. Na dolgi rok se nam to kar pozna, ampak kar že vseskozi ponavljamo, to ni in ne sme biti izgovor. Budućnost je bila sestavljena za najvišja mesta v Ligi ABA. Primerno ciljem tudi igrajo, gre za odlično ekipo, ki razen poraza proti Crveni Zvezdi, deluje zelo suvereno. Čaka nas težka naloga, vendar naredili bomo vse, da se čim boljše pripravimo in odigramo dobro tekmo pred domačimi gledalci. Ob tej priložnosti bi rad vse povabil, da nam poskušajo pomagati do možnega presenečenja."

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "V soboto nas čaka težka tekma z Budućnostjo, ki je trenutno vodilna ekipa v Ligi ABA. Če želimo karkoli doseči na tej tekmi, se moramo predvsem osredotočiti na našo igro, popraviti napake, ki smo jih delali v Franciji in poskušati odigrati po najboljših močeh, kot smo to naredili na zadnji tekmi Lige ABA. Fizično se jim moramo zoperstaviti v obrambi in odigrati brez predaje do konca tekme. Če se bomo držali dogovorov, se potem lahko nadejamo morebitnega presenečenja."