V soboto ob 18.00 polfinale Pokala SPAR

Union Olimpija bo v soboto, 18.2. ob 18.00 v ŠD Domžale igrala polfinale Pokala SPAR. Nasprotnik bo Zlatorog Laško.

V Športni dvorani Domžale bo odigran zaključni turnir četverice 16. Pokala Spar. V soboto bosta na sporedu polfinalni tekmi, zmagovalca pokala pa bomo dobili v nedeljo. Pričakovanja pred polfinalnima obračunoma so na današnji novinarski konferenci strnili trenerji vseh štirih klubov udeležencev. Prvi polfinalni par letošnjega Pokala Spar sestavljata Zlatorog in Union Olimpija. Laščani so v četrtfinalu pokalnega tekmovanja po težkem boju izločili Rogaško, po tem ko so na povratni tekmi z zmago ob rezultatu 75:70 nadoknadili točko zaostanka iz prvega obračuna (62:63). Nekoliko lažje so četrtfinalno oviro preskočili Ljubljančani, ki so na obeh tekmah premagali Helios Suns. V Stožicah so slavili z rezultatom 87:70, na povratni tekmi v Športni dvorani Domžale, kjer bo potekal tudi zaključni turnir, pa z rezultatom 63:68. Srečanje bo v soboto, 18.2. ob 18.00 v ŠD Domžale. TV prenos bo na RTV Slovenija 2.

V drugem polfinalnu paru Pokala SPAR se bosta v soboto, 18.2. ob 20.30 v ŠD Domžale pomerila Krka in Hopsi.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Imeli smo težko pot do polfinala, saj smo igrali proti vedno neugodni ekipi Rogaške. Četrtfinalni tekmi sta pustili tudi nekaj posledic, vendar verjamem, da so fantje takšni športniki, da bodo stisnili zobe, saj nas le še dve tekmi ločita od osvojitve pokalnega tekmovanja. Med nami in Unionom Olimpijo večjih skrivnosti ni, saj sta ekipi že odigrali nekaj medsebojnih srečanj. Igramo na nevtralnem igrišču in dali bomo vse od sebe, da presenetimo favoriziranega nasprotnika."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Večjih skrivnosti med ekipa ni, saj se moštvi že dobro poznata. Ne bi se strinjal z trditvijo, da smo favoriti srečanja. Prepričan sem, da bosta obe ekipi visoko motivirani in si želeli uvrstitve v nedeljski finale. Pričakujem težko tekmo, veliko pa bo odvisno od dnevne forme. Imamo željo in voljo, razmišljamo pa le o ekipi Zlatoroga. Po štiridesetih minutah bomo videli, če se nam bo po dolgem času uspelo uvrstiti v finale kakšnega tekmovanja."

Galerija