V soboto začenjamo polfinale

Union Olimpijo v soboto, 21.5. ob 20.00 v Laškem čaka 1. tekma polfinala Lige Nova KBM. Nasprotnik bo Zlatorog.

Union Olimpija bo v soboto, 21.5. ob 20.00 gostovala v Laškem, kjer jih čaka prva polfinalna tekma Lige Nova KBM, kjer bo nasprotnik Zlatorog. Srečanje bo v neposrednem televizijskem prenosu na RTV Slovenija 2. Ljubljančani se odpravljajo v Laško dobro razploženi in pripravljeni. V polfinalu Lige Nova KBM se igra na dve zmagi, Laščani imajo zaradi boljšega mesta v rednem delu lige za prvaka prednost domačega parketa, zato bo druga povratna tekma v ponedeljek, 23.5. ob 18.00 v Stožicah. Morebitna tretja tekma bo na sporedu v četrtek, 26.5. v Laškem.

VIDEO - novinarska konferenca pred polfinalom Lige Nova KBM

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Že pred začetkom Lige Nova KBM za prvaka smo napovedali, da bo zaključek sezone zelo zanimiv in izenačen. Izrazitih favoritov ni, to smo videli tudi v četrtfinalnih nizih. Nobena ekipa se ni z lahkoto uvrstila v polfinale. Ko si enkrat med najboljšimi štirimi ekipami zagotovo vsi želimo še večji uspeh. Vsakemu od nas je cilj, da zaigramo v finalu. Pred začetkom niza z Union Olimpijo ne čutimo nobenega pritiska. Dobro se pripravljamo, tako kot na vsako drugo tekmo prvenstva. Vemo, kdo je naš nasprotnik, ekipi se dobro poznata, tako da večjih skrivnosti med ekipama ni. Upam, da bodo igralci zdravi dočakali polfinale. Zaenkrat večjih problemov s poškodbami nimamo. Želim, da igralci na igrišču pokažejo največ, kar lahko. Imamo prednost domačega igrišča in to moramo izkoristiti."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Zagotovo nobena tekma ne bo lahka, to je veljalo za celotno sezono Lige Nova KBM. Čaka nas dober nasprotnik, ki ima prednost domačega igrišča. Vsa naša medsebojna srečanja v rednem delu sezone so bila napeta do samega konca. Težko delo smo imeli že v četrtfinalu, podobna pa pričakujemo tudi v polfinalnem nizu. Odigrati moramo, tako kot znamo, upam, da v čim večji zasedbi."