V torek ob 18.30 v Stožicah gostimo Banvit

Petrol Olimpija bo v 9. krogu FIBA Lige prvakov v torek, 19.12. ob 18.30 v Stožicah gostila turško zasedbo Banvita, ki jo vodi trener Filipovski, zanj pa nastopa tudi Gašper Vidmar.

V torek, 19.12. ob 18.30 se v Stožicah obeta pravi košarkarski spektakl. V Ljubljano prihaja Banvit, ki je eden izmed favoritov naše skupine v FIBA Ligi prvakov. Ljubljančani pred tekmo, kljub težavam s poškodbami, ne izobešajo bele zastave in bodo poskusili presenetiti odlično zasedbo trenerja Saše Filipovskega. Na prvi medsebojni tekmi so Zmaji v turški Bandirmi klonili po podaljšku 87:83. Banvit si po 8 odigranih srečanjih deli prvo mesto z rezultatom 5 zmag in 3 porazov. Petrol Olimpija bo v torek v Stožicah igrala za svojo četrto zmago v tem tekmovanju. Srečanje bo v prenosu na Šport TV.

Vstopnice za tekmo 9. kroga FIBA Lige prvakov: Petrol Olimpija - Banvit Bandirma (v torek, 19.12. ob 18.30 v Stožicah) so že v prodaji preko spleta www.shop.olimpija.com in na prodajnih mestih mojekarte.si. Vstopnice za tekme lahko kupite tudi na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Blagajna v Stožicah se odpre uro pred začetkom srečanja.

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije: "Banvit je na zadnjih dveh srečanjih z zmagami nad Benetkami in Darušafako pokazal svojo kvaliteto. Na prvi medsebojni tekmi smo bili večji del srečanja v podrejenem položaju, potem pa nam je uspelo ogroziti nasprotnika in malo je manjkalo, da bi prišlo do presenečenja v Bandirmi. Banvit je odlično vodena zasedba, saj jih trenira Sašo Filipovski. Turki ostajajo glavni favorit naše skupine v FIBA Ligi prvakov. V Stožicah lahko odigramo neobremenjeno in popolnoma sproščeno, saj je nasprotnik absolutni favorit. V kolikor nam uspe se dobro zoperstaviti nasprotniku, lahko iščemo svojo priložnost podobno kot na prejšnjem srečanju v tem tekmovanju, ko smo presenetili SIG Strasbourg."

Devin Oliver, igralec Petrola Olimpije: "Banvit je odlična ekipa, ki igra dobro košarko. Mislim, da so favoriti srečanja, ampak dokazali smo že na prejšnjih tekmah, da favoriti ne zmagujejo vedno. Na parketu bomo pokazali vse kar znamo, potem pa bomo videli, če je to dovolj za presenečenje. V srečanje lahko gremo sproščeni in z upanjem, da odigramo dobro tekmo. Dobro se bomo pripravili na nasprotnika in upam, da čim bolje regenerirali."

Akcija dve vstopnici za ceno ene velja le v PREDPRODAJI, zato se hitro oglasite na najbližjem Petrolovem servisu ali pa obiščite našo spletno trgovino www.shop.olimpija.com.