V torek v Stožice ob 18.30!

Petrol Olimpijo v 5. krogu FIBA Lige prvakov čaka v torek, 7.11. ob 18.30 v Stožicah zanimiva košarkarska tekma. V Ljubljano prihaja aktualni italijanski prvak Reyer Venezia!

V 5. krogu FIBA Lige prvakov v Ljubljano prihaja aktualni italijanski prvak Umana Reyer Venezia. Ljubljančani bodo srečanje z Italijani odigrali v torek, 7.11. ob 18.30 v Stožicah. Kot lahko opazite je prišlo do spremembe ure zaradi zahtev televizije Šport TV, ki bo srečanje prenašala z vklopom ob 18.25.

Benečani so odlično začeli košarkarsko sezono. V FIBA Ligi prvakov so zabeležili zgolj en poraz in sicer z grškim AEK-om po podaljšku (103:101 v Benetkah), premagali pa so Banvit, Roso Radom in Strasbourg. V italijanskem prvenstvu so včeraj zabeležili prvi poraz v šestih krogih (boljši je bil Torino z rezultatom 96:91 v Benetkah) in si trenutno delijo drugo mesto v Serie A. Petrol Olimpija je za vikend izgubila z zagrebško Cedevito, pred tem pa so Zmaji bili boljši od Sixt Primorske v Ligi Nova KBM in na gostovanju od Estudiantesa v FIBA Ligi prvakov.

Vstopnice za tekmo 5. kroga FIBA Lige prvakov: Petrol Olimpija - Umana Reyer Venezia (v torek, 7.11. ob 18.30 v Stožicah) so že v prodaji preko spleta www.shop.olimpija.com in na prodajnih mestih mojekarte.si. Vstopnice za tekme lahko kupite tudi na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Blagajna v Stožicah se na dan tekme odpre uro pred začetkom srečanja.

Vabljeni na tekmo!

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Benetke so med favoriti naše skupine, saj so italijanski prvak in tudi trenutno kotirajo visoko v italijanskem prvenstvu. Ob Milanu in Torino so Benetke tiste, ki iščejo pot do naslova prvaka. Benečani so močna zasedba, ki ima izkušene igralce, ki so že igrali širom Evrope po renomiranih klubih. Čaka nas velik izziv. So dobri strelci z zunanjih položajev in igrajo agresivno v obrambi. V kolikor želimo do zmage, ki je seveda cilj pred tekmo, bomo morali odigrati izjemno zbrano."

Jan Špan, igralec Petrol Olimpije: "Benetke so dobra ekipa, ki pozna zgolj en poraz v FIBA Ligi prvakov. Dobro jim kaže tudi v italijanskem prvenstvu. Imajo kakovost in izkušnje, igrajo pa zelo agresivno košarko. Pričakujemo zelo težko tekmo v Stožicah. V srečanje odhajamo brez bele zastave in z željo po zmagi."