Začetek bojev v državnem prvenstvu

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo ob 18.30 v Areni Stožice gostili novomeško Krko in začeli z boji v slovenskem državnem prvenstvu.

Cedevita Olimpija bo v sredo ob 18.30 v Areni Stožice uradno začela s svojimi nastopi v slovenskem državnem prvenstvu. Na prvi tekmi drugega dela se bodo ljubljanski Zmaji pomerili z novomeško Krko. Vstop v dvorano bo brezplačen za vse obiskovalce, tekmo pa si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Šport TV 2.

Obračun med dvema ekipama, ki sta skupaj osvojili kar 24 naslovov slovenskega državnega prvaka, je kot naročen za otvoritveno tekmo Lige za prvaka. Medtem, ko Ljubljančani niso sodelovali v prvem delu prvenstvu, so Novomeščani na uvodnih 16 tekmah zabeležili 11 zmag, in prvi del sklenili na drugem mestu. Obe moštvi v tej sezoni nastopata tudi v Ligi ABA, kjer ima Cedevita Olimpija po 19 kolih na svojem računu 12 zmag in šest porazov, Krka pa šest zmag in 13 porazov.

Moštvi sta se nazadnje pomerili v polfinalu Pokala Spar na Kodeljevem, kjer so Zmaji po izjemnem metu za tri točke Eda Murića ob zvoku sirene, ki je naznanila konec podaljška, slavili zmago s 93:92.

Najboljši strelec Krke v državnem prvenstvu je nekdanji Zmaj Paolo Marinelli, ki v povprečju dosega 12,3 točke na tekmo.

Vse ekipe (Hopsi Polzela, Krka, Helios Suns, Rogaška, Koper Primorska, Cedevita Olimpija), ki bodo nastopala v Ligi za prvaka, imajo že zagotovljeno mesto v končnici državnega prvenstva. Za zadnji dve mesti v četrtfinalu se bodo pomerila moštva, ki nastopajo v Ligi za obstanek (GGD Šenčur, Šentjur, Zlatorog Laško, Terme Olimia Podčetrtek).

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Tekma s Krko je za nas zagotovo zelo pomembna. Po porazu v finalu Pokala Spar se želimo čim prej znova vrniti v zmagovalne tirnice. Novomeščane smo v polfinalu pokalnega tekmovanja premagali predvsem po zaslugi sreče. Vemo, da je Krka zelo atipična ekipa, pri kateri lahko vsak igralec vrže žogo proti košu. Veliko naših igralcev je na reprezentančnih akcijah, zato časa, da analiziramo naše tekmece, ni veliko. Imamo kakovost in na obračun se podajamo samozavestno. Vsi igralci, ki so ostali v Ljubljani, so odlično delali. Vse navijače vabim, da se tekme udeležijo v čim večjem številu. Vstop je prost, pomoč s tribun pa bomo vsekakor potrebovali. Dihati moramo skupaj in biti iz tekme v tekmo vse boljši in boljši.«

Mirko Mulalić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Boje v državnem prvenstvu začenjamo s tekmo proti novomeški Krki. Na polfinalni tekmi Pokala Spar na Kodeljevem se je naš medsebojni dvoboj izkazal za izredno kvalitetnega. Verjamem, da bodo zaradi končnega izida te tekme košarkarji Krke v sredo še toliko bolj motivirani. Fantje, ki nismo sodelovali v reprezentančnih akcijah, smo imeli kar precej časa, da smo se posvetili treningom in odpravljali napake. Na zadnjih tekmah smo imeli veliko težav predvsem pri igri v obrambi, zato moramo na tem delati še veliko, in strmeti k temu, da našo igro popravimo že na dvoboju s Krko. Če naše napake popravimo, se lahko nadejamo zmage. Hkrati želim na sredin obračun povabiti vse navijače. Vstop bo prost za vse, in skupaj si lahko priigramo prvo zmago v državnem prvenstvu.«


LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 26. februar, ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA (prost vstop; TV prenos na Šport TV 2; spletni prenos)

Video