Zaključek vseh ligaških tekmovanj pod okriljem KZS v tekmovalni sezoni 2019/20

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je sprejel sklep, da se s petkom, 20. marcem 2020, zaključijo vsa tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije v tekmovalni sezoni 2019/20.

Razlog za dokončen zaključek tekmovalne sezone je vse težja situacija z epidemijo v Republiki Sloveniji in predvsem to, da ni znano, kdaj se bo situacija zaključila in kdaj bi lahko klubi ponovno poskrbeli za vadbo ekip.

Tekmovalna sezona v Ligi Nova KBM je bila prekinjena 12. marca 2020. Ob zaključku tekmovanja je Košarkarska zveza Slovenije podala tudi odločitev, da končni vrstni red ekip ni določen. Tako se ne določi prvaka lige in ekipe, ki izpade iz tekmovanja.

V ponedeljek, 16. marca 2020, je Košarkarski klub Cedevita Olimpija Košarkarski zvezi Slovenije in Združenju prvoligašev Slovenije posredovala Poziv k odpovedi 1. slovenske košarkarske lige (SKL), predlog ljubljanskega kluba pa so potrdili vsi klubi, ki so v tej sezoni nastopali v Ligi Nova KBM.

Cedevita Olimpija se je slovenskemu državnemu prvenstvu priključila v Ligi za prvaka in na dveh tekmah zabeležila dve zmagi. V prvem kolu drugega dela tekmovanja so Zmaji s 86:77 premagali Krko, v tretjem kolu, ki je bilo hkrati zadnje za Ljubljančane pred prekinitvijo oz. odpovedjo tekmovanja, pa so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca z 82:69 ugnali Helios Suns.

Tekmovalno sezono 2019/20 so zaključile tudi vse ekipe mlajših starostnih kategorij.