Zasluženo v nedeljski finale Pokala SPAR!

Union Olimpija je v polfinalu Pokala SPAR zanesljivo premagala Zlatorog 67:49. Jutri, v nedeljo, 19.2. bodo ob 17.45 v Domžalah igrali veliki finale. Nasprotnik bo Krka!

Na prvem polfinalnem srečanju 16. Pokala Spar sta se pomerila Zlatorog in Union Olimpija, do mesta v jutrišnjem finalu pa so z zasluženo zmago z rezultatom 49:67 prišli ljubljanski košarkarji. statistika

Srečanje je s košem odprla Union Olimpija, nato pa so pet zaporednih točk dosegli Laščani. Ljubljanska zasedba se je hitro znova priključila, nato pa do konca prve četrtine stopnjevala ritem in po prvih desetih minutah že vodila z rezultatom 11:23. V tem delu igre je bil še posebej razpoložen Devin Oliver, ki je v prvih desetih minutah dosegel že devet točk. V nadaljevanju so nato košarkarji Zlatoroga zaigrali precej bolje, v 16. minuti pa se že približali na tri točke zaostanka (21:24). Union Olimpija se je nato znova malce odlepila, na kar so Laščani znali odgovoriti. Pred zadnjim napadom v prvem polčasu so imeli tri točke zaostanka, sekundo pred iztekom igralnega časa pa je trojko zadel Nejc Barič in poskrbel za izenačenje po prvih dvajsetih minutah (30:30).

V tretji četrtini so nato precej boljšo predstavo prikazali košarkarji Union Olimpije, ki so Zlatorogu v tem delu igre dopustili le 9 točk, sami pa so jih dosegli 23. V zadnjih deset minut so tako krenili ob rezultatu 39:53. Ljubljanska zasedba je odlično krenila tudi v zadnjo četrtino, v 35. minuti pa že vodila z dvajsetimi točkami razlike. Preostanek tekme je tako bil le formalnost, Union Olimpija pa si je z zasluženo zmago priborila mesto v jutrišnjem finalu. 

Najboljši strelec pri Union Olimpiji je bil Nikola Janković, ki je dosegel 27 točk, Devin Oliver jih je dodal 15. Pri Zlatorogu jih je Jan Špan dosegel 16, Ramo Rizvić pa dve manj.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Čestital bi igralcem in strokovnemu štabu Uniona Olimpije za zasluženo zmago. V drugem polčasu so bili precej boljši tekmec in tako povsem zasluženo prišli do uvrstitve v finale. Pokazali so več želje, močnejši so pod košem, predvsem pa so danes igrali z več energije kot mi, kar je na koncu privedlo do takšnega razpleta."

Gašper Okorn, Union Olimpija: "Najprej bi seveda čestital igralcem. Menim, da smo zasluženo slavili na tem polfinalnem dvoboju, na katerega smo se pripravljali z vso vnemo. Vsekakor nam veliko pomeni, da bomo po dolgem času znova igrali v finalu. Tekmo smo sicer zelo dobro začeli, sledila je slabša druga četrtina, kar so Laščani znali izkoristiti. Nato pa smo v tretji in četrti četrtini znova prikazali precej več energije in tako prišli do močno želene zmage."