Zanesljivo v polfinale Pokala SPAR

Union Olimpija je slavila tudi na 2. četrtfinalni tekmi proti Heliosu 68:63 in se prebila v sobotni polfinale (ob 18.00) , kjer bo nasprotnik Zlatorog.

Mesto v polfinalu Pokala Spar so si kot prvi priigrali Ljubljančani. Slednji so slavili tudi na povratni tekmi v Domžalah, tokrat so zasedbo Helios Suns premagali z rezultatom 63:68. Uvodne minute sta moštvi odigrali precej izenačeno, na sredini prve četrtine pa so nato košarkarji Union Olimpije vendarle stopili na plin. Ob koncu desete minute so namreč vodili že z enajstimi točkami razlike, z dobro igro pa so nadaljevali tudi v drugi četrtini. V slednji so se Domžalčani nato vendarle nekoliko bolj enakovredno zoperstavili tekmecem, končni rezultat ob polčasu pa je bil 31:40 za Union Olimpijo.

S precej kolektivno igro so nato ljubljanski košarkarji še naprej držali niti igre v svojih rokah, moštvo Helios Suns pa je bilo še najbližje svojim tekmecem v 33. minuti, ko so se Domžalčani približali na tri točke zaostanka. S košema Miloševića in trojko Hrovata so Ljubljančani znova prišli do konkretnejše prednosti, ki so jo nato zanesljivo zadržali do konca srečanja. Ob zmagi Union Olimpije je pri ljubljanski zasedbi 16 točk dosegel Gregor Hrovat, Jure Pelko jih je dodal 13. Najbolj razpoložen pri Helios Suns je bil Tomaš Kyzlink, ki je zbral 25 točk. statistika

Union Olimpija se bo v soboto, 18.2. ob 18.00 v Domžalah na polfinalni tekmi Pokala Spar pomerila z Zlatorogom. Srečanje bo v neposrednem TV prenosu na RTV Slovenija 2.

Dejan Čikić, trener Helios Suns: "V drugem polčasu povratne tekme smo uspeli prikazati to, kar smo si za cilj zadali že pred začetkom četrtfinalnih obračunov proti Union Olimpiji, to sta povečana agresivnost in odločnost v vseh elementih igre. Upam, da nam bo drugi polčas iztočnica za nadaljnje delo. Po napornem ritmu nas čaka deset dnevni premor do naslednje tekme in prepričan sem, da bodo igralci s tekmovanji nadaljevali veliko bolj sveži."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za uvrstitev v polfinale. Mislim, da smo bili na obeh tekmah boljši tekmec in da smo si zasluženo priigrali napredovanje. Vseeno pa ima današnja zmaga grenak priokus. Upam, da poškodba Oliverja ni resnejše narave, saj bi bila v primeru, da bo dlje časa odsoten, cena, ki smo jo plačali za to zmago, previsoka."