Zasluženo v polfinale

Union Olimpija je slavila zmago na 3. tekmi četrtfinala v Stožicah proti Tajfunu 73:63 in se zasluženo prebila v polfinale.

Union Olimpija je na tretji četrtfinalni tekmi v Stožicah zasluženo premagala aktualnega državnega prvaka Tajfun iz Šentjurja 73:63. Zmajem je tako uspel preboj v polfinale, kjer bo nasprotnik Zlatorog iz Laškega.

Najboljši strelec za Union Olimpijo je bil Sava Lešić, ki je dosegel 16 točk. Pri Tajfunu je 15 točk prispeval Tomaž Bolčina. statistika

Prva tekma polfinala, kjer se igra prav tako na dve zmagi, bo v soboto, 21.5. ob 20.00 v Laškem. Druga polfinalna tekma, ki bo v Stožicah, je na sporedu v ponedeljek, 23.5. ob 18.00. Morebitna tretja tekma bo v četrtek, 26.5. ob 20.00 v Laškem.

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Igralci si zaslužijo čestitke, saj so igrali zelo požrtvovalno skozi celotno tekmo. V prvem polčasu smo sicer prejeli precej točk, a je bilo že tedaj vprašanje, kdaj bo prišel naš trenutek, da bi prelomili tekmo. V drugem polčasu smo nato še bolj strnili svoje vrste in zasluženo zmagali. Šentjurčani so se po nizu precej norih metov za tri točke sicer uspeli približati, mi smo tedaj igrali preveč statično v napadu, a na koncu šteje le zmaga."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitke Union Olimpiji za zmago ter tudi vsem ostalim ekipam za preboj v polfinale Lige Nova KBM. V preostanku tekem v sezoni jim želim vso srečo. Če se ozrem nazaj, je za našo ekipo sezona, polna vzponov in padcev. Po zgodovinskem uspehu smo osvojili še Superpokal. Posebej sem ponosen na fante, ker so po kar nekaj porazih pokazali pravi značaj, ter končnico Lige za prvaka ter v četrtfinalu znova igrali svojo igro. Žal smo bili na prvi stopnici končnice za las prekratki, a tako je v športu. Rad bi izkoristil to priložnost in se zahvalil našim sponzorjem, še posebej generalnemu sponzorju Tajfunu. Zahvala gre tudi upravi kluba, ki nam je omogočila še boljše pogoje kot v preteklosti, nikakor pa ne morem niti mimo zvestih navijačev, ki so nas spremljali po Sloveniji in na tekmah Lige ABA. Posebna zahvala gre tudi mojemu strokovnemu štabu, brez katerega nam vse to zagotovo ne bi uspelo."

Video