Zlatorog boljši na prvi tekmi polfinala

Union Olimpija je na prvi tekmi polfinala Lige Nova KBM, kjer se igra na dve dobljeni, izgubila z rezultatom 74:61.

Union Olimpija je izgubila na prvi polfinalni tekmi Lige Nova KBM v Laškem 74:61. Zlatorog je bil boljši nasprotnik skozi celotno srečanje in si je zmago ter vodstvo v polfinalu 1:0 popolnoma zaslužil.

Druga tekma polfinala Lige Nova KBM je na sporedu že v ponedeljek, 23.5. ob 18.00 v Stožicah. Naj še enkrat spomnimo, da se v polfinalu igra na dve dobljeni tekmi.

Za Union Olimpijo je največ 13 točk dosegel Dawan Robinson. Pri Laščanih je izjemno predstavo prikazal Chris Booker, ki je tekmo končal pri 29 točkah in kar 17 skokih. statistika

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Čestitke mojim fantom za borbenost in nepopustljivost skozi celotno tekmo. Večino tekme smo igrali dobro v obrambi, razen zadnjih petih minut zadnje četrtine, ko so se gosti približali. Zmaga pomeni samo 1:0 in nič še ni dokončano, zato moramo v ponedeljek odigrati še eno tako tekmo."

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Zlatorog je popolnoma zasluženo zmagal, saj je vodil praktično celotno srečanje. Mi smo sicer v nekem trenutku prišli zelo blizu tekmecem, a je bilo to daleč od preobrata. Tekmo smo odigrali preveč mehko, bili preslabi pri skoku. S takšno igro proti čvrsti ekipi iz Laškega ne moreš pričakovati uspeha. Pred nami je dan, da se spočijemo in zberemo. V ponedeljek moramo prikazati povsem drugačen obraz, če želimo računati na uspeh."

Video