Zmaga 90:88, v četrtek odločilna v Laškem

Union Olimpija je slavila zmago na 2. tekmi polfinala Lige Nova KBM v Stožicah 90:88. Tretja odločilna tekma sledi v četrtek, 26.5. ob 18.00 v Laškem.

Union Olimpija je na 2. tekmi polfinala Lige Nova KBM v Stožicah premagala Zlatorog 90:88 in izsilila tretjo odločilno tekmo, ki bo v četrtek, 26.5. ob 18.00 v Laškem.

Ljubljančani so kontrolirali tekmo od začetka, pa do konca ter zasluženo slavili zmago. V končnici se je Zlatorog po nekaj norih trojkah vrnil v igro, a Zmaji so v odločilnih trenutkih ostali zbrani in tekmo uspešno pripeljali do konca.

Za Union Olimpijo je Sava Lešić dosegel 25 točk. Pri Zlatorogu sta bila najuspešnejša Miha Vašl in Jamar Abrams, ki sta dosegla 18 točk. statistika

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: “Čestitke igralcem, da so se še enkrat več izvlekli iz težkega položaja. Mislim, da smo bili boljši skozi celotno tekmo. Na koncu si ne bi smeli dovoliti takšne končnice, kot smo jo odigrali. Morali bi biti bolj pametni in čvrsti, napade Laščanov pa prekinjati, če že drugače ne gre, z osebnimi napakami. Niza trojk nikakor ne bi smeli dopustiti. Morda se je to srečanje za nas izteklo tudi nekoliko srečno. Upam, da ta športna sreča pri nas ostaja tudi za naslednjo tekmo. Na četrtkovi tekmi bomo sicer morali biti osredotočeni predvsem na stvari, na katere lahko vplivamo sami – dobro bo potrebno igrati v obrambi in kontrolirati igro v skoku. Če bo temu tako, potem lahko računamo na uspeh, v nasprotnem primeru pa bo izjemno težko. Zlatorog je izredno dobra ekipa, ki je v Laškem še nismo premagali.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: “Čestitke Union Olimpiji za zmago. Mi tokrat nismo bili pravi. Odigrali smo precej slabše kot na prvi tekmi, upam da takšne igre v četrtek ne bomo ponovili. Na tekmi v Stožicah smo prikazali veliko nihanj in se v končnici vrnili v igro. Fantje, ki so stopili na parket, so tam garali. Imeli smo priložnost za zmago, vendar ni bilo vse tako, kot bi moralo biti. “