Zmaga nad Budućnostjo 81:79 v Tivoliju

Union Olimpija je v 23. krogu Lige ABA v Hali Tivoli po izjemno napeti končnici premagala črnogorsko Budućnost 81:79.

Union Olimpija je v 23. krogu Lige ABA v Hali Tivoli na kolena spravila črnogorsko Budućnost, ki trenutno zaseda 3. mesto na lestvici. Ljubljančani so slavili po izjemno napeti končnici 81:79, pred tem so skoraj celotno tekmo vodili. Srečanje je namesto suspendiranega s strani Lige ABA glavnega trenerja Gašperja Okorna vodil pomočnik trenerja Luka Bassin. Za Union Olimpijo sta izjemni predstavi pokazala Nikola Janković in Brandon Jefferson, oba sta dosegla po 24 točk. Kapetan Uniona Olimpije Gregor Hrovat jih je dodal 12 točk. statistika

Zmaji bodo naslednjo tekmo igrali v Ligi Nova KBM. V petek, 24.2. ob 19.00 gostujejo pri Terme Olimie Podčetrtku.

Ilias Zouros, trener Budućnosti: "Čestitke Unionu Olimpiji za zasluženo zmago. Igrali so dobro in agresivno skozi celotno srečanje. Nismo bili dovolj osredotočeni, saj smo izgubili veliko žog brez razloga. Mislim, da nismo bili dobro pripravljeni na srečanje. Želim jim vse dobro in čestitam trenerju za dobro opravljeno delo ter zmago."

Boris Savović, igralec Budućnosti: "Čestitke domačinu za zmago. Kar se tiče nas, mislim, da smo slabo odprli tekmo, popolnoma brez energije. Težko je potem priti v ritem, da odigraš dobro obrambo. Ko je ne igramo, težko igramo dobro v napadu. V nadaljevanju sezone moramo odigrati veliko boljše."

Luka Bassin, pomočnik trenerja Uniona Olimpije: "Zahvaljujem se igralcem, da sem tudi jaz slavil zmago. Izjemno sem ponosen na vse, nase in na celotno Union Olimpijo. Pred tekmo smo bili nekoliko skeptični, saj smo prejšnji teden odigrali štiri močne tekme v pokalu. Igralci so bili fizično in psihično precej izmučeni. Veliko smo delali, da jih predvsem psihično osvežimo. Osvojeni naslov je pustil določene posledice, saj smo se nekoliko iztrošili. Mislim, da nam je to dobro uspelo. Po dolgem času je bil pri metu spet Jefferson, saj je odlično zadeval trojke. Janković zadnje čase prikazuje odlične, če ne celo vrhunske predstave. Pohvalil bi vse igralce, ki so stopili na parket. Mogoče nam je nekoliko težav povzročal le Reynolds, ampak to ni bilo dovolj za Budućnost. Zaustavili smo njihove glavne igralce. To je ključ do zmage. V zadnji četrtini, ko je bil rezultat izenačen, smo odigrali veliko bolj agresivno na njihovi pick n' roll igri. Tri četrtine smo jih namensko nekoliko bolj puščali same, potem pa smo se odločili taktično za bolj agresivni pristop pri pick n'roll igri in mislim, da je to odločilo tekmo."

Brandon Jefferson, igralec Uniona Olimpije: "Izjemna zmaga. Janković je odigral odlično tekmo. Čestitke vsem soigralcem. Odigral sem izjemno slabo v pokalu, ampak ekipa in strokovni štab je verjela vame in mi veliko pomagala, da sem spet pridobil na samozavesti. Vse to je pomagalo pri mojemu metu iz igre. Čestitke vsem soigralcem, saj so prav vsi izjemno prispevali k zmagi."

Video