Zmaga proti Iliriji (76:90)

Petrol Olimpija je v 10. krogu Lige Nova KBM zabeležila zmago proti Iliriji na gostovanju v Hali Tivoli. Zmaji so do šeste zmage prišli po preobratu v drugem polčasu.

Košarkarji Petrol Olimpije so dosegli novo, šesto zmago v Ligi Nova KBM, na gostovanju pri mestnem tekmecu Iliriji v Hali Tivoli. Zmaji so do zmage prišli po preobratu v drugem polčasu, potem ko so ob polčasu minimalno zaostajali (47:45). Ob koncu so slavili zmago z rezultatom 90:76. V vrstah zeleno-belih se je najbolj izkazal Devin Oliver z 32 točkami, sledil je Jan Špan z 22. statistika

Naslednja tekma aktualne državne prvake čaka v torek, ko se bodo ob 18.30 v Stožicah pomerili s turškim Banvitom v okviru košarkarske Lige prvakov.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Čestitam mojim igralcem, ki so preživeli to neprijetno izkušnjo. Zaslužena zmaga Petrol Olimpije."

Saša Dončić, trener Ilirije: "Čestitke izredno motivirani Olimpiji za zmago, pohvalil pa bi tudi svoje fante za borbeno predstavo. Končni rezultat ne odraža realnega stanja na igrišču. Priložnost za zmago smo tokrat zamudili. Veseli me odziv publike na prvi ljubljanski prvoligaški obračun po dolgem času."