Zmaj se predstavi: Andrija Stipanović

Velikan dobrega srca. S temi tremi besedami bi lahko zlahka opisali Andrijo Stipanovića, ki bo v prihajajoči sezoni zagotovo srce in duša moštva Cedevite Olimpije na parketu in izven dvorane.

Andrijo Stipanovića smo lahko v dresu zagrebške Cedevite spremljali vse od leta 2017, z Zagrebčani pa je Stipanović osvojil en naslov hrvaškega državnega prvaka, dva hrvaška pokalna naslova ter naslov Superpokalnega prvaka Lige ABA. Leta 2017 je bil Stipanović izbran tudi za najkoristnejšega igralca Superpokala Lige ABA, ki je takrat potekal v črnogorskem mestu Bar, Stipanović pa je na finalni tekmi proti Budućnosti VOLI 20 točkam dodal devet skokov in tri podaje.

209 centimetrov visokega igralca, ki igra na položaju centra, že skozi celotno kariero krasi izjemna borbenost, in kot sam pravi, lahko to od njega pričakujemo tudi v prihajajoči sezoni.

»Tekom kariere me je vedno krasila velika borbenost in verjamem, da bo temu tako tudi v prihajajoči tekmovalni sezoni. Upam, da bom s tem v veliko pomoč ekipi, da skupaj dosežemo čim boljše rezultate,« pove Stipanović, ki ima med drugim v svoji potovalni torbi potni list Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

V Ljubljani se Stipanović odlično počuti, poudari pa, da v slovenski prestolnici ni prvič.

»V Ljubljani sem se z družino že večkrat mudil, tako da mi samo mesto ni neznanka. Tu imam veliko dobrih prijateljev, ki sem jih večkrat obiskoval, zato se bom zlahka navadil na to prelepo mesto,« o glavnem mestu Slovenije pove Stipanović, zelo všeč pa mu je tudi domovanje Cedevite Olimpije: »Dvorana Stožice je izjemna. Upam, da bodo tribune polne na vsaki tekmi, tako, kot je to veljalo za številne reprezentančne tekme v minulih letih, saj bo glasna vzpodbuda polnih Stožic pomagala tudi nam na parketu. Ambient bo tako za nas, kot tudi za navijače, odličen, če bodo Stožice vsakič polne.«

Pritiska dobrih rezultatov, ki ga prinaša dres Zmajev, se Stipanović ne boji. Nenazadnje je prav v zadnjih dveh letih dosegel svoje največje uspehe v svoji karieri, vse skupaj pa želi še nadgraditi v prihajajočih sezonah, seveda, s pomočjo navijačev.

»Klub, kot je Cedevita Olimpija, ima vsako sezono visoke cilje. Imamo novo ekipo, a s pripravami na novo sezono smo začeli dovolj zgodaj, da imamo dovolj časa, da se uigramo in na parketu prikažemo vse, česar smo sposobni. Ciljali bomo visoko, s pomočjo navijačev pa bo lahko naša sezona še boljša,« optimistično v prihajajočih deset mesecev zre Stipanović.

Andrijo Stipanovića lahko bolje spoznate v videu, ki si ga je možno ogledati tudi na našem YouTube kanalu.

Video