Zmaj se predstavi: Filip Krušlin

V minuli sezoni je bil Filip Krušlin eden izmed tihih adutov čete Slavena Rimca v Zagrebu, s svojo borbenostjo in ekipnim duhom pa bo prav zagotovo eden izmed ključnih členov Cedevite Olimpije v novi tekmovalni sezoni.

Navijači Cedevite Olimpije bodo v prihajajoči sezoni z veliko pozornostjo spremljali igre vseh košarkarjev, ki so v minuli sezoni nosili dres zagrebške Cedevite. Eden izmed treh, ki jih lahko danes najdemo v stoženski dvorani, je tudi Filip Krušlin. Rojeni Zagrebčan je svojo profesionalno športno pot začel v Ciboni in bil že kot 18-letni mladenič hrvaški košarkarski javnosti predstavljen kot eden izmed največjih talentov hrvaške košarke. V novi sezoni bo Krušlin prvič oblekel dres Zmajev.

»Za zdaj priprave potekajo odlično. Pripravljamo se na vse, kar nas čaka. Dejstvo, da smo začeli s pripravljalnim obdobjem začeli nekoliko prej od ostalih ekip, bo zagotovo vplivalo na to, kako se bomo uigrali do začetka sezone, saj govorimo o novi ekipi,« pove Krušlin o prvih tednih pripravljalnega obdobja, ob tem pa izpostavi, da se z veliko večino soigralcev že dobra pozna: »Večjih neznank ni, saj sem večino soigralcev v minulih sezonah spremljal na evropskih prizoriščih.«

Krušlinova športna pot ga je večinoma vodila po klubih na Hrvaškem, z izjemo sezone 2010/11, ki jo je preživel pri Bosni. Član Cedevite je postal leta 2016, z njo pa osvojil dva naslova hrvaškega državnega prvaka, tri hrvaške pokalne naslove in naslov prvaka Superpokala Lige ABA leta 2017. Leta 2019 je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca hrvaškega pokalnega tekmovanja.

Kljub številnim uspehom z zagrebškim klubom pa Krušlin sprva poudari, da so cilji ljubljanske Cedevite Olimpije za novo sezono visoki, saj gre za kvaliteten klub, a obenem umirja žogo in izpostavi pomembno dejstvo: »Potrebno je biti realen in vedeti, da gre za povsem novo ekipo, za vse nas v klubu, pa je to povsem nova situacija. Iz tekme v tekmo bomo videli, kako se bomo razvijali, šele nato pa bomo vedeli, kam nas bo to pripeljalo. Toda zagotovo morajo biti naši cilji visoki.«

Ekipa je pri Krušlinu vedno na prvem mestu, na mestu branilca pa ga bomo lahko spremljali, kako bo dopolnjeval slovenskega reprezentanta, evropskega prvaka in povratnika v Zmajevo gnezdo, Jako Blažiča.

»Na parketu dam vedno vse od sebe. Smatram, da lahko le na takšen način do izraza prideta kvaliteta vsakega igralca in seveda posledično tudi kvaliteta ekipe. Uspeh ekipe je pri meni vedno na prvem mestu in to se ne bo spremenilo v tej sezoni,« napove Krušlin, ki je v minuli sezoni v Ligi ABA v povprečju dosegal 7,6 točke, 2,4 skoke in 2,0 podaji na tekmo, na parketu pa je preživel 18,7 minute in zaigral na 19 tekmah.

Filipa Krušlina lahko bolje spoznate v spodnjem videu, ki ga najdete tudi na našem YouTube kanalu.

Video