Zmaj se predstavi: Marko Simonović

Eden izmed najbolj izkušenih košarkarjev Cedevite Olimpije v prihajajoči sezoni bo zagotovo Marko Simonović, ki je navijačem Zmajev poznan predvsem zato, ker so ga lahko vrsto let spremljali v številnih močnih moštvih, ki so gostovala v Ljubljani. Zdaj ga bomo imeli priložnost videti v dresu zeleno-oranžnih odtenkov.

Morda je kar nekoliko neverjetno pogledati seznam košarkarjev Cedevite Olimpije, in na njem najti olimpijskega in svetovnega podprvaka, dvakratnega prvaka Lige ABA ter člana najboljše peterke Lige ABA iz leta 2017. Vse to je izkušeni Marko Simonović, ki se je ljubljanskemu klubu pridružil v juliju, s seboj pa bo 33-letni krilni košarkar prinesel prepotrebne izkušnje iz vseh vetrov.

»Ekipa Cedevite Olimpije je nova. Delati moramo vsak dan in dan za dnem napredovati, ambicije nas vseh pa so velike,« uvodoma pove Simonović. Številne sezone, ki jih je Simonović preživel na parketu Lige ABA, so srbskemu košarkarju dale boljši vpogled v to, katera moštva bodo v prihajajoči sezoni med glavnimi favoriti za osvojitev naslova prvaka regionalne lige.

»V Ligi ABA je veliko dobrih ekip. Govorimo seveda o Crveni zvezdi mts, Partizanu NIS, Budućnosti VOLI, Mornarju iz Bara, vsa ta moštva so se okrepila. Prepričan sem, da bomo v prihodnji sezoni regionalnega tekmovanja konkurentni v boju za najvišja mesta. Liga ABA bo v prihajajoči sezoni zelo kvalitetna,« na prihajajočo sezono tekmovanja kluba iz nekdanje skupne države pogleduje Simonović, obenem pa se ozre tudi v evropski prostor. Ne pozabimo, Simonović je minulo sezono nosil dres Zenita iz St. Peterburga, in v 7Days EuroCupu v povprečju beležil šest točk in 2,6 skoka na tekmo. »V Evropskem pokalu številne ekipe še nimajo dokončnega seznama igralcev, a v naši skupini je veliko dobrih ekip, s katerimi se bomo borili za preboj med najboljših 16 ekip tega evropskega tekmovanja.«

Že skoraj celotno poletje se Simonović mudi na pripravah srbske članske reprezentance na prihajajoče septembrsko svetovno prvenstvo. Brez dvomov prav Srbi poleg Američanov veljajo za ene izmed glavnih favoritov za osvojitev naslova svetovnega prvaka, Simonoviću pa bi skok na svetovnih prestol prinesel novo lovoriko, ki mu še manjka v njegovi vitrini.

»Zaključili smo prvi del bazičnih priprav, ki so bile namenjene telesni pripravi. Bilo je naporno, a vedeli smo, kaj nas čaka. Reprezentanca je skupaj že šesto leto, a to, da smo skupaj pomeni le, da je za nami zelo zanimiv prvi del priprav, meni pa so minile kar nekoliko prehitro, morda celo najhitreje v moji karieri,« se na reprezentančne priprave ozre Simonović. Svetovno prvenstvo bo Srbija začela v skupini D, čakajo pa jo boji z Angolo, Filipini in Italijo.

Simonović je v Ljubljani nastopal že večkrat, za navijače pa ima povsem preprosto sporočilo.

»Upam, da bodo navijači prepoznali novo energijo, ki nastaja skupaj z obstojem Cedevite Olimpije, seveda pa upam tudi, da bodo videli vse delo, ki ga vodstvo kluba in igralci vlagajo v to, da bo ta projekt uspešen. Ambicije in želje, s katerimi vstopamo v novo sezono, so velike. Želimo, da so navijači z nami, saj bomo potrebovali podporo, da dosežemo čim boljši rezultat,« ob koncu pogovora pove Simonović, ki se je ob začetku pripravljalnega obdobja Cedevite Olimpije v Ljubljani mudil le minuli ponedeljek, prestal vse potrebne zdravstvene preglede, ekipi pa se bo znova pridružil po zaključku svetovnega prvenstva na Kitajskem.

Video