Zmaj se predstavi: Martin Krampelj

Po štirih letih študija v Združenih državah Amerike in izkušnji v poletni Ligi NBA se je v Slovenijo poleti vrnil Martin Krampelj, ki bo v novi sezoni oblekel dres Cedevite Olimpije.

Martin Krampelj, 24-letni Grosupeljčan, ki je na svoji košarkarski poti nosil tudi dres novomeške Krke, je letos uspešno sklenil svojo študijsko pot na Univerzi Creighton iz Nebraske. V minuli sezoni je Krampelj v povprečju dosegal 13,5 točke, 6,9 skoka in 0,8 podaje, na parketu pa je v povprečju preživel malo več kot 25 minut. Navijače ekipe Creighton Bluejays je navduševal s svojo borbeno in atraktivno igro, uspešno pa je prestal tudi vse zdravstvene težave, povezane s poškodbami kolen.

Ob dejstvu, da je že v rani mladosti odšel čez lužo, pa seveda vse zanima, kakšna je pravzaprav razlika med evropsko in ameriško košarko.

»Glavna razlika med evropsko košarko in košarko v Ligi NCAA je prav zagotovo v toleranci. V Združenih državah je dopuščenega več, ker je več metov na sami tekmi. Igra je hitrejša, bolj atraktivna, in to mi je bilo precej bolj všeč, kot pa v Sloveniji,« zaupa Krampelj, ki je s Krko v sezoni 2013/14 v mladinski konkurenci osvojil naslov državnega prvaka. Zanimivo, novomeška ekipa je v finalu s 74:51 ugnala ravno mlade Zmaje, Martin pa je k zmagi Krke prispeval sedem točk, šest skokov in dve podaji v 21 minutah igre.

Seveda si vsi želimo, da bo Krampelj z atraktivno igro navduševal tudi na stoženskem parketu. Hkrati bo imel odlično priložnost, da na treningih in tekmah napreduje ob izkušenih soigralcih, kot so Saša Zagorac, Andrija Stipanović ter Marko Simonović.

Dejstvo pa je, da je pred Martinom, čigar ime se je v minulih letih večkrat pojavilo tudi na širšem spisku kandidatov za nastop za slovensko člansko reprezentanco, prva resnejša sezona na evropskih tleh. Obračuni v Ligi ABA in Evropskem pokalu bodo prav zagotovo zahtevni, a Krampelj izpostavlja, da prioritet med obema tekmovanjema, ni.

»Na vsaki tekmi moramo dati vse od sebe, če želimo napolniti tribune Arene Stožice, kar je seveda naš glavni cilj. Polne stoženske tribune pa bodo tudi nam, igralcem na parketu, dale potrebno energijo za zmage v Ligi ABA in 7Days EuroCupu,« pove Krampelj.

Več pa v spodnjem videu, ki ga lahko najdete na našem YouTube kanalu.

Video