Zmaj se predstavi: Mikael Hopkins

Precejšnja neznanka navijačem Cedevite Olimpije je ameriška okrepitev, ki lahko igra na položaju krilnega centra in centra, Mikael Hopkins.

206 centimetrov visoki in 26-letni ameriški košarkar Mikael Hopkins je svoja študentska leta v Združenih državah Amerike preživel na elitnem kolidžu Georgetown. Tam je preživel vsa štiri leta, v povprečju pa dosegal 4,9 točke in 3,8 skoka na 128 tekmah. Na malo večjem košarkarskem odru Stare celine se je Hopkins predstavil v minuli sezoni, ki jo je preživel v dresu bolgarskega Balkana. Tam je bil med drugim tudi soigralec Mirka Mulalića, povratnika v dres Cedevite Olimpije.

»Z Mirkom sem igral v prejšnji sezoni. Govoril je o tem, da je velika čast nositi ljubljanski dres in igrati za organizacijo, kot je Cedevita Olimpija,« se pogovorov z Mulalićem spominja Hopkins, ob tem pa doda: »Povedal mi je tudi, da bodo v primeru naših zmag, navijači prihajali v Stožice. Veselim se tega. Vsak košarkar namreč želi nastopati pred velikim številom navijačev.«

Z dobrimi igrami v Fibinem Europe Cupu, v povprečju je Hopkins beležil 14,7 točke, 8,3 skoke in 2,1 blokado na tekmo, so mu zagotovile tudi nagrado za najboljšega krilnega centra v tem tekmovanju s strani navijačev. Hkrati je bil z valorizacijskim indeksom 19,4 celo tretji najbolj učinkoviti košarkar v tem tekmovanju, in četrti najboljši skakalec med vsemi košarkarji.

Vsi košarkarji in člani strokovnega štaba Cedevite Olimpije se zavedajo, da je ekipa povsem nova. Zmaji bodo zato potrebovali pomoč s tribun stoženske dvorane.

»Skušali bomo slaviti zmago na vsaki tekmi. Navijače že zdaj pozivam, da na prve tekme pridejo v čim večjem številu, saj bomo morali sezono začeti dobro, in to je lažje doseči ob podpori s tribun. Že na samem začetku sezone moramo pokazati, iz kakšnega testa smo in kakšen je naš karakter. Osebnih ciljev ne želim postavljati. Skušal bom igrati kar se da dobro in s svojo energijo pomagati ekipi,« moštvo na prvo mesto postavlja Hopkins.

Več o ameriškem krilnem centru, ki bo s svojo igro pod obema obročema prav zagotovo navdušil številne navijače Cedevite Olimpije, pa v videu, ki ga lahko najdete tudi na našem YouTube kanalu.

Video