Zmaj se predstavi: Mirko Mulalić

Otrok Cedevite Olimpije in ljubljanskih košarkarskih igrišč, Mirko Mulalić, se je letošnje poletje po dveh sezonah, ki jih je preživel v Sixt Primorski oziroma bolgarskem Balkanu, vrnil domov in znova oblekel dres Zmajev.

Brez kančka dvoma je Mirko Mulalić eden izmed najbolj trofejnih košarkarjev na slovenskem košarkarskem prostoru v zadnjem desetletju. Zadnji spomin na Mulalića v dresu ljubljanskega kluba sega v leto 2017, ko je z Zmaji v praktično nabito polni dvorani Tivoli osvojil naslov državnega prvaka, njegovega edinega na slovenskih tleh. V minuli sezoni je ljubljanski ostrostrelec prvič v svoji karieri zaigral v tujini, v Slovenijo pa se je vrnil z osvojenim naslovom bolgarskega državnega prvaka. V Balkanu je bil soigralec z Mikaelom Hopkinsom, ki bo v prihajajoči sezoni prav tako nosil dres Cedevite Olimpije.

Če pogledamo še nekoliko dlje v zgodovino, lahko ugotovimo, da je Mulalić z moštvi, katerih dres je nosil, osvojil vsaj en naslov prvaka že vse od leta 2014, ko je z novomeško Krko postal slovenski Superpokalni prvak. Svojo prvo trofejo pa je Mirko osvojil že daljnega leta 2007, ko je bil s takratno Union Olimpijo kot 19-letnik prav tako Superpokalni zmagovalec.

»Že drugič se vračam v Zmajevo gnezdo. Zelo zadovoljen in vesel sem, da sem znova tu. Zagotovo so cilji Cedevite Olimpije tudi v novi sezoni zelo visoki, kar je po mojem mnenju pravilno, in vesel sem, da se niso spremenili,« pove Mulalić, ki bo v novi sezoni zagotovo skupaj z ostalimi soigralci ciljal na to, da se vsi naslovi na slovenskih košarkarskih tleh znova vrnejo v Stožice. Ob tem mu bo v veliko pomoč dejstvo, da se z večino igralcev, s katerimi bo delil garderobo, pozna že od prej: »Večino soigralcev poznam. Moja pričakovanja so pred začetkom nove tekmovalne sezone visoka, a skozi sezono moramo iti oviro za oviro in korak za korakom.«

Zagotovo pa bo pod do uspehov na stoženskem parketu lažja, če bodo tribune največje športne dvorane nabito polne in odete v barve Cedevite Olimpije. Tega se zaveda tudi Mulalić: »Želimo si, da bi navijači stali za nami in z nami na vsakem koraku, saj nam bo zagotovo lažje boriti se s skupnimi močmi proti zelo atraktivnim in privlačnim ekipam. Skupaj lahko sežemo daleč. Obljubim, da bodo navijači na tekmah uživali in videli našo nepopustljivost.«

Mirka Mulalića lahko podrobneje spoznate v spodnjem videu, ki ga najdete tudi na našem YouTube kanalu.

Video