Zmaj se predstavi: Saša Zagorac

Ob dejstvu, da je Saša Zagorac najbolj izkušen košarkar v moštvu Cedevite Olimpije, pa je 35-letni Ljubljančan tudi eden izmed treh Zmajev, ki imajo v svoji domači vitrini medaljo za naslov evropskega prvaka. V prihajajoči sezoni bo tako prav Zagorac ta, ki bo s svojimi izkušnjami z vseh vetrov lahko v veliki meri priskočil na pomoč glavnemu trenerju Slavenu Rimcu.

Svojo profesionalno košarkarsko pot je Saša Zagorac začel pri takratni Union Olimpiji, pri svojih 35 letih pa se je Zagorac letos poleti odločil vrniti v Ljubljano in zaigrati za svoj domači klub. Po dobrih dveh tednih pripravljalnega obdobja, večkratni najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva zagotavlja, da je vzdušje v ekipi odlično.

»Upam in verjamem, da bo tako ostalo skozi celotno sezono. Zaenkrat se še uigravamo, razpoloženje pa je zelo dobro,« pravi Zagorac, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil julija. O novem ljubljanskem klubu pove: »Projekt Cedevita Olimpija bo dobra zgodba. Igralci, ki smo to že sprejeli in morda tudi nekateri, ki so bili sprva skeptični, bodo zagotovo kmalu videli, da gre zdaj v Stožicah zares, in verjamem, da se bo ta projekt uspešno nadaljeval.«

Zagorac je dres Zmajev nazadnje nosil v tekmovalni sezoni 2015/16, in bil tako eden izmed košarkarjev, ki so takrat v 7Days EuroCupu na 16 tekmah zabeležili šest zmag. Zaveda pa se, da bodo prav uspehi na parketu ključ do tega, da se navijači vrnejo v Areno Stožice.

»Polne tribune stoženske dvorane so v veliki meri odvisne predvsem od nas igralcev, ki se na parketu preprosto moramo boriti za vsako žogo. Če bomo igrali dobro, bodo navijači v Ljubljani in v celotni Sloveniji to znali sprejeti in nas vzpodbuditi s tem, da nas pridejo spremljat v čim večjem številu,« svoje misli strne Zagorac in doda: »Vsak od nas ima v sebi veliko željo, da bodo tribune v Stožicah polne, kot so to nekoč že bile, in kot si tudi zaslužijo biti. Pot do tja pa je še zelo dolga. Na nas je, da dobro igramo in si pridobimo zaupanje navijačev, in jih privabimo v dvorano, mislim pa, da imamo ekipo, ki je tega sposobna.«

Pred Zmaji se zanimiva in zahtevna sezona, telesno pripravljenost in taktiko pa izbranci Slavena Rimca v tem tednu še pilijo na Rogli. Misli vseh košarkarjev pa zagotovo že švigajo proti začetku tekmovanj ter dnevu, ko bo Cedevita Olimpija prvič na parket stopila tudi na uradni tekmi.

»Ciljev za prihajajočo sezono si še nismo postavili povsem dokončno, saj nekatera moštva še vedno sestavljajo svoj seznam igralcev. Mi imamo ekipo s fanti, ki imajo glavo na pravem mestu in srce pri trenutnem moštvu,« v svoje soigralce verjame Zagorac.

Podrobneje ga lahko spoznate v videu, ki ga najdete tudi na našem YouTube kanalu.

Video