9. - 13. JULIJ - ARENA STOŽICE

Odprte prijave na Zmajčkov kamp 2019!

Med 9. in 13. julijem bo v Areni Stožice še šesto leto zapored potekal Zmajčkov košarkarski kamp, prijave na kamp pa so že odprte!

Zmajčkov košarkarski kamp bo letošnje poletje že šestič zapored združeval ljubitelje košarke. Leta 2014 se nam je pridružilo 42 otrok, naslednje leto 68, v letu 2016 smo gostili 97 malih košarkarskih navdušencev, v 2017 139, julija 2018 pa kar 175! Letos pričakujemo še večjo udeležbo deklic in dečkov, ki že imajo nekaj košarkarskega znanja, pa tudi popolnih začetnikov.

Otroci so razporejeni v skupine glede na njihovo starost, predznanje in sposobnosti. Treningi potekajo skupinsko in individualno ter vsebujejo košarkarske, atletske in koordinacijske vaje. Obisk kopališča Vodno mesto Atlantis sredi tedna je namenjen sprostitvi in regeneraciji. Zadnji dan je namenjen zaključnemu dogodku, kjer otroci pred starši, prijatelji in drugimi povabljenci pokažejo kaj vse so se naučili v košarkarsko obarvanem tednu, ekipe pa tudi med seboj pomerijo moči.

Zmajčkov košarkarski kamp stremi k načelu, da je učenje in piljenje osnov košarke bolj pomembno od rezultata. Trend zadnjih let, da se pri delu z otroci gleda bolj na rezultatske uspehe kot na sam razvoj, ni dober niti za otroke, niti za košarko. Žal tudi veliko staršev pade pod ta vpliv in želijo s svojimi otroci prehitevati čas. V Zmajčkovem košarkarskem kampu se vse vrti okoli osnov, zato je tudi napredek izreden. Program je usmerjen v košarkarsko izobraževanje otrok. Pet dni po 9 ur dnevno otroke usmerjamo in motiviramo v učenje košarkarskih veščin.

PRIJAVA NA ZMAJČKOV KAMP 2019

Starši boste košarkarsko obarvane dogodivščine svojih otrok lahko spremljali Facebook strani Zmajčkov košarkarski kamp, kjer bomo dnevno objavljali fotogalerija in videoposnetke dogajanja.

VEČ O ZMAJČKOVEM KOŠARKARKEM KAMPU

Za vse košarkarske navdušence, ki želijo nekaj več, pa smo v letu 2019 pripravili tudi posebno novost - Dragon U15 Kamp. Ta bo potekal v istem terminu, kot poteka prvi termin Zmajčkovega košarkarskega kampa 2019, v Mali dvorani Stožice.

Program Program Dragon U15 kampa vsebuje vse kar mladi košarkar potrebuje za popolno pripravo na novo tekmovalno sezono kategorije do 15 let! Program bo vsakodnevno zajemal štiri do pet ur vadbe, vsaka ekipa pa bo dnevno odigrala dve tekmi. Več o Dragon U15 Kampu si lahko preberete na spodnji povezavi.

VEČ O DRAGON U15 KAMPU


TERMIN IN LOKACIJA ZMAJČKOVEGA KOŠARKARSKEGA KAMPA 2019

Športni center Stožice, Vojkova 100, 1000 Ljubljana
Začetek:
torek, 9. julij, registracija ob 8:00 
Zaključek: sobota, 13. julij ob 13:00 (zadnji dan organiziramo Dan odprtih vrat, kar pomeni, da vsi udeleženci lahko povabijo svoje prijatelje k sodelovanju v vseh aktivnostih med 8:00 in 11:00 uro)

PRIJAVA

Število prostih mest: 180.
Starost in spol otrok: 7 – 13 let, deklice in dečki (rojeni leta 2006 in mlajši).